Ünlü haber spikeri Ela Rümeysa Cebeci, geçtiğimiz günlerde uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Ancak soruşturma kapsamında incelemeye alınan telefonunda ortaya çıkan bir video, yeni bir tartışma yarattı. İddialara göre, Cebeci’nin halk arasında likit esrar olarak bilinen, etken maddesi THC (Tetrahidrokannabinol) içeren bir maddeyi kullandığı bir videoya rastlandı.
Söz konusu videonun, ünlü komedyen Cem Yılmaz’a gönderildiği öne sürüldü. Sabah gazetesinin haberine göre, Cebeci’nin görüntüyü Yılmaz’a ilettiği tespit edildi. Ancak Yılmaz’ın bu videoya verdiği yanıt oldukça dikkat çekiciydi.
Cem Yılmaz’dan Esprili Cevap
Yürütülen soruşturmada ortaya çıkan yazışmalarda, Cem Yılmaz’ın kendisine gönderilen uyuşturucu temalı videoya karşı, “Ben o işleri 1998’de bıraktım” diyerek yanıt verdiği belirtildi. Bu ifadenin ardından olay, magazin gündeminde büyük yankı uyandırdı.
Habertürk’te Görevine Son Verildi
Yaşanan gelişmelerin ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Cebeci’nin Habertürk’teki görevine son verildiği ileri sürüldü. Cebeci, daha önce yaptığı açıklamada, gazeteci Mehmet Akif Ersoy ile ilgili kendisine yöneltilen iddiaların asılsız olduğunu belirterek, telefonunda Ersoy’a ait herhangi bir fotoğraf olmadığını ifade etmişti.
Uyuşturucu Soruşturmasının Arka Planı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Mehmet Akif Ersoy ile birlikte bazı isimler gözaltına alınmış, Ersoy yürütülen incelemelerin ardından Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alınmıştı. Mahkeme sürecinde Ersoy’un, uyuşturucu madde kullanılmasına yer sağlamak ve örgüt kurmak suçlamalarıyla tutuklandığı açıklanmıştı.
Aynı operasyon çerçevesinde spikerler Ela Rümeysa Cebeci, Meltem Acet ve Hande Sarıoğlu da gözaltına alınmış ve savcılık işlemlerinin ardından Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmişti. Soruşturmanın detayları kamuoyu tarafından merakla takip edilmeye devam ediyor.





