Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
ResimLink - Resim Yükle

BYD’nin Yeni Elektrikli SUV Modeli: Tai 3

BYD’nin yeni elektrikli SUV modeli Tai 3 ile tanışın. Yenilikçi tasarım ve üstün teknoloji özellikleriyle dikkat çekiyor.

BYD'nin yeni elektrikli SUV modeli Tai 3 ile tanışın. Yenilikçi

Çin Otomotiv Sektöründe BYD’nin Yükselişi

Çin Otomotiv Sektöründe BYD'nin Yükselişi

Çin’in otomotiv sektöründe hızla yükselen yıldızı BYD, alt markası Fang Cheng Bao ile elektrikli SUV segmentine güçlü bir adım attı. Şirketin ilk tam elektrikli SUV modeli olan Tai 3, hem uygun fiyatıyla hem de sunduğu üstün özelliklerle göz dolduruyor. Özellikle off-road meraklıları için tasarlanan bu model, elektrikli SUV dünyasında yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Tai 3’ün Teknik Özellikleri

Tai 3, çeşitli donanım seçenekleriyle geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Giriş seviyesi olarak kabul edilen tek motorlu arkadan itişli versiyonu, 19.300 dolardan başlayan fiyatıyla ön plana çıkıyor. Bu versiyonda, 65 kWh kapasiteli LFP batarya bulunuyor ve araç tam şarjla 501 kilometre menzil sunabiliyor. Aracın yüzde 30’dan yüzde 80’e kadar hızlı şarj süresi ise sadece 18 dakika.

Ayrıca, DiPilot 100 isimli gelişmiş ADAS sistemi sayesinde araç, yol koşullarını algılayarak sürüş sistemlerini otomatik olarak ayarlayabiliyor. Üst donanım seçeneklerinde ise çift motorlu ve dört tekerlekten çekişli bir sistem sunuluyor. Bu versiyon, 422 beygir güç üretiyor ve 0’dan 100 km/s hıza 4,9 saniyede ulaşabiliyor. 800V mimarisiyle geliştirilen bu modelde 73 kWh kapasiteli bir batarya kullanılıyor.

Serinin en üst versiyonunda, DJI tarafından geliştirilen entegre bir drone sistemi yer alıyor. Aracın tavanına yerleştirilen bu sistem sayesinde kullanıcılar, yolculuk sırasında görüntü ve video kaydı alabiliyor. Bu özel modelin yaklaşık 28.000 dolardan satışa sunulacağı belirtiliyor.

İlgili Haber  Skoda Superb: Sedan Segmentini Yeniden Tanımlıyor