Borsa İstanbul, Süt ve Besi Çiftlikleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisseleri için önemli bir karar aldı. Yapılan açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından devreye sokulan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında bu hisselere kredili işlem yasağı getirildi.
Bu karar, 7 Mayıs 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak ve 5 Haziran 2025 tarihine kadar sürecektir. Bu süre zarfında YAPRK.E kodlu paylar ne kredili işlemler ne de açığa satış işlemleri için kullanılabilecektir.
Açıklamada, “Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında YAPRK.E payları 07/05/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/06/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir” denildi.
SİGORTA
Az önceSİGORTA
1 dakika önceSİGORTA
23 saat önceSİGORTA
1 gün önceSİGORTA
1 gün önceSİGORTA
1 gün önceSİGORTA
1 gün önce