DOLAR 41,7058 0,25%
EURO 48,8458 0,46%
ALTIN 5.307,901,90
BITCOIN 52229831.91919%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Resim Yükle Resim Yükle Sigorta Haber
Resim Yükle
Resim Yükle
BoE Başkanı Bailey: İş piyasası yavaşlıyor ancak enflasyon görünümü belirsiz
  • Sigorta Haber
  • Haberler
  • BoE Başkanı Bailey: İş piyasası yavaşlıyor ancak enflasyon görünümü belirsiz

BoE Başkanı Bailey: İş piyasası yavaşlıyor ancak enflasyon görünümü belirsiz

ABONE OL
Haziran 26, 2025 15:20
BoE Başkanı Bailey: İş piyasası yavaşlıyor ancak enflasyon görünümü belirsiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
sigorta haber

Investing.com — İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Perşembe günü enflasyondaki son artışın fiyat artışı görünümü etrafındaki belirsizliği artırdığını söyledi. Bununla birlikte, İngiltere işgücü piyasasında bir hafifleme olduğuna dair işaretlere de dikkat çekti.

Bailey, İngiliz Ticaret Odaları konferansında katılımcılara şöyle dedi: “Son aylarda, özellikle işgücü piyasasında, ekonomide boşluk oluştuğuna dair kanıtlar güçlendi.”

“Ancak ekonomideki arz ve talep arasındaki genel denge ve sistemdeki enflasyon direnci konusunda belirsizlikler devam ediyor.”

Bailey’nin açıklamaları, BoE politika yapıcısı Megan Greene’in İngiltere’deki son enflasyon artışının beklendiği kadar hızlı düşmeyebileceğini söylemesinden ve faiz indirimlerinde çok erken davranmama konusunda uyarıda bulunmasından günler sonra geldi.

Greene, Salı günü Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nde şunları söyledi: “Bu yıl enflasyonun kısa vadeli profili konusunda endişeliyim. Bana göre bu profil artık bir ’tümsek’ten çok bir ’plato’ya benziyor.”

Mayıs ayında manşet enflasyon, merkez bankasının %2’lik hedefinin oldukça üzerinde, %3,4 seviyesindeydi. BoE, oranın Eylül ayına kadar %3,7’ye yükseleceğini ve yıl sonuna kadar %3,5 civarında kalacağını öngörüyor.

Bailey, faiz oranları konusunda merkez bankasının duruşunu yeniden teyit ederek, politika kararlarının önceden belirlenmediğini ve borçlanma maliyetlerinin zamanla kademeli olarak düşmesinin beklendiğini belirtti.

Bailey, geçen hafta gösterge faiz oranını %4,25’te değişmeden bırakmak için oy veren Para Politikası Komitesi’ndeki çoğunluğun bir parçasıydı.

Piyasalar şu anda bu yıl iki çeyrek puanlık faiz indirimi daha bekliyor. Bu indirimlerle oran 2025 sonuna kadar %3,75’e düşecek.

Bailey, küresel risklerin yüksek kalmaya devam ettiğini, ancak bunların küresel üretim üzerindeki doğrudan etkisinin daha önce tahmin edilenden daha az şiddetli olabileceğini söyledi. Ayrıca enerji piyasalarındaki son dalgalanmalar hakkında da yorum yaptı.

Bailey şöyle konuştu: “Orta Doğu’daki çatışmanın tırmanmasının ardından petrol fiyatında önemli hareketler oldu. Ancak bu hareketler her zaman sezgisel olarak beklediğimiz yönde gerçekleşmedi.”

İlgili Haber  İş Bankası, 2,25 milyon TL nominal tutarlı Şişecam pay alımı gerçekleştirdi

“Bu durum, günümüz dünyasındaki olayların öngörülemezliğini gösteriyor.”

Petrol fiyatları Perşembe günü hafif yükseldi. Yatırımcılar İran ve İsrail arasındaki kırılgan ateşkesi değerlendirirken, ABD stoklarındaki düşüşün ardından temel göstergelere odaklandı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Resim Yükle
Resim Yükle
Resim Yükle

Sigorta Güncel  Sigorta Şikayet Güvence Haber Hasar Onarım Insurance News Ajans Sigorta Sigorta Kampanya Sigorta Ajansı Sigorta Sondakika Insurance News