Investing.com — Bernstein analistlerine göre, moda pazarı artan online alışveriş, düşük fiyatlı perakendecilerin başarısı ve tek markalı lüks satıcılar tarafından “kutuplaşmış” ve “içi boşaltılmış” durumda.
Analistler müşterilerine gönderdikleri notta, bu trendin çok markalı perakendecileri – yani tek bir marka yerine çeşitli markalar sunan moda firmalarını – olumsuz etkilediğini ve “tüketici seçeneklerini azalttığını” savundu.
Luca Solca liderliğindeki analistler şöyle yazdı: “Mega markalar, doğrudan tek markalı perakendeye entegre olarak, online alışverişin yükselişinden de baskı gören bir perakende formatında rekabeti artırdı.”
Analistler şunları ekledi: “Çok markalı online perakendeciler kısa bir süre parladı, ancak sonunda mega markalar kendi ’in-house’ online işlerini kontrol etmeye başlayınca, departman mağazaları ve bağımsız çok markalı perakendecilerin daha önce yaşadığı durumla karşı karşıya kaldılar.”
“Modada çok markalı yapının gerilemesi ve mega markalı tek marka perakendeciliğin yükselişi, orta fiyatlı tüketici seçeneklerini azaltıyor. Ürün şirketleri dağıtım kanalları bulamadı ve kapanmaya veya taşeronlaşmaya yöneldi.”
Analistlere göre, Harrods gibi Avrupa’daki çok markalı departman mağazaları ya ikonik lokasyonlara çekildi ya da ürünlerini özelleştirdi. Nordstrom veya Saks Fifth Avenue gibi ABD’li muadilleri ise konsolide oldu ve internet devleriyle ortaklık kurdu.
Analistler, bu durumun Amazon (NASDAQ:AMZN) gibi teknoloji endüstrisi devlerinin fiziksel departman mağazalarına girmesi veya Zara’nın sahibi Inditex (BME:ITX) ya da Shein gibi hızlı moda şirketlerinin premium fiyat segmentine uzanmasıyla doldurulabilecek bir “boş alan” yarattığını belirtti.
Analistler şunu da ekledi: “Kazananları tespit etmek, önemli uzun vadeli fırsatlar sağlayacaktır.”
Bununla birlikte, stratejistlere göre çok markalı perakendeciler hala moda endüstrisinde ürün keşfini kolaylaştırma, daha küçük isimlere sıçrama tahtası olma ve pazarı düzenleme açısından önemli bir rol oynuyor. Bu roller, daha geniş sektör için hala çok önemli.
Analistler şöyle dedi: “Çok markalı perakendeciliğin eskisi gibi, eski oyuncularla geri gelmeyeceği açık. Ancak üstlendiği işlevlere hala büyük bir ihtiyaç var.”
Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.
SİGORTA
2 gün önceSİGORTA
3 gün önceSİGORTA
3 gün önceSİGORTA
4 gün önceSİGORTA
5 gün önceSİGORTA
5 gün önceSİGORTA
8 gün önceSİGORTA
9 gün önceBES / HAYAT
9 gün önceSİGORTA
9 gün önce