Bakan Şimşek, dış ticaretin mevcut durumunu ve gelecekteki etkilerini değerlendiriyor. Ekonomik öngörüler ve stratejiler burada.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Mayıs 2025 dış ticaret verilerini ele aldı. Zorlu küresel koşullar, artan rekabet ve takvim etkisine rağmen ihracatın yıllık bazda %2,7 artış gösterdiğini kaydeden Şimşek, aynı dönemde ithalatın da %2,1 oranında yükseldiğini ifade etti.
Yıllıklandırılmış dış ticaret açığının bir önceki aya göre yatay bir seyir izlediğini belirten Bakan Şimşek, “Hedefimiz, cari dengede sağladığımız iyileşmeyi yapısal dönüşüm adımları ve katma değerli üretime yönelik desteklerle kalıcı hale getirmektir” diyerek, ekonomi politikalarında sürdürülebilir büyümeye odaklandıklarını vurguladı.






Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.
Yorum Yap