Avrupa borsaları haftanın ilk işlem gününü karışık seyirle tamamladı. Endekslerde dalgalı bir görünüm hakim.


Avrupa borsaları haftanın ilk işlem gününü karışık bir seyirle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,23 artarak 629,14 puana yükseldi. Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,26 değer kazanarak 8.519,21 puana çıktı.
İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,04 düşüşle 10.680,59 puana, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,02 azalışla 24.986,25 puana gerilerken, İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,1 kayıpla 46.651,72 puanda günü tamamladı.
Avro/dolar paritesi, Türkiye saatiyle 20.21 itibarıyla yüzde 0,01 artışla 1,179 seviyelerinde işlem gördü.
Avrupa’da yatırımcılar, ABD Başkanı Donald Trump’ın son dönemde uygulamaya koyduğu gümrük vergilerinin küresel ticaret üzerindeki etkilerine odaklandı. Geçtiğimiz hafta ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın bazı gümrük vergilerini dayandırdığı Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası (IEEPA)’nın başkana tarife koyma yetkisi vermediğine hükmetmişti.
Bu kararın ardından, Trump yönetimi vergileri 1974 Ticaret Yasası’nın 122. bölümü kapsamında uygulamaya koydu. Tüm ülkelere yönelik yüzde 10 oranındaki küresel gümrük vergisi bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Trump’ın tarifeleri yüzde 15 seviyesine çıkarabileceğini belirtmesine rağmen, bu konuda henüz resmi bir karar alınmadı.

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.
Yorum Yap