AREX Sigorta Genel Müdürü Dr. Abdullah Kara, şirketin 2025 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Kara, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından 10 Nisan 2025 tarihinde faaliyetlerinin durdurulmasının, belirlenen hedeflere ulaşmada en önemli engel olduğunu vurguladı.
Dr. Kara açıklamasında şu bilgileri aktardı:
“2025’in ilk 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre %136 artışla 154 milyon TL vergi öncesi kâr elde ettik. Ancak yıl başında koyduğumuz hedeflerin oldukça gerisinde kaldık. Bunun temel sebebi, faaliyetlerimizin durdurulması nedeniyle yeni poliçe düzenleyemememiz oldu.”
Şirketin yükümlülüklerini aksatmadan yerine getirdiğini belirten Kara, bu dönemde 184 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdiklerini ifade etti. “Fedakârca çalışan tüm ekibimizle, yükümlülüklerimizi her zamankinden daha hızlı yerine getirmeye özen gösterdik. Ayrıca sermaye yeterlilik oranımızın %227 olduğunu paylaşmaktan gurur duyuyorum” dedi.
Kara, açıklamasının sonunda, “Bu süreçte yanımızda duran, bize güvenen sigortalılarımıza, desteğini esirgemeyen acentelerimize ve brokerlerimize teşekkür ediyorum. Yakında sektör paydaşlarımıza çok daha güzel haberler verebilmeyi umuyorum” ifadelerini kullandı.
SİGORTA
6 saat önceSİGORTA
6 saat önceSİGORTA
6 saat önceSİGORTA
6 saat önceBES / HAYAT
6 saat önceSİGORTA
6 saat önceSİGORTA
6 saat önceSİGORTA
6 saat önceSİGORTA
6 saat önceKÖŞE YAZILARI
4 gün önceSigorta Güncel Sigorta Şikayet Güvence Haber Hasar Onarım Insurance News Ajans Sigorta Sigorta Kampanya Sigorta Ajansı Sigorta Sondakika Insurance News