DOLAR 41,3190 0,44%
EURO 48,5003 0,70%
ALTIN 4.844,870,36
BITCOIN 48064191.00734%
İstanbul
26°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Resim Yükle Sigorta Haber
Sigorta Haber Sigorta Haber
Resim Yükle
Resim Yükle
Allianz X Yatırımı: Coterie Insurance’a Sermaye Desteği

Allianz X Yatırımı: Coterie Insurance’a Sermaye Desteği

ABONE OL
Eylül 12, 2025 22:52
Allianz X Yatırımı: Coterie Insurance’a Sermaye Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
sigorta haber
sigorta haber

Allianz’ın Yeni Yatırımı: Coterie Insurance

Allianz Group‘un yatırım kolu olan Allianz X, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki küçük ve orta ölçekli işletmelere mülk ve kaza sigortası (P&C) ürünleri sunan bir genel acente (MGA) olan Coterie Insurance‘a sermaye yatırımı yaptı.

Resim Yükle

Coterie, teknolojiyi kullanarak hem poliçe sahipleri hem de dağıtım ortakları için sigorta sürecini basitleştiriyor. Şirkete göre, poliçelerinin yüzde 65’i ilk etkileşimden sonraki 24 saat içinde düzenleniyor. Şirketin modeli, kullanım kolaylığını risk seçimi ve sigorta disiplini ile birleştiriyor.

Allianz X, Coterie’nin Seri C finansman turuna liderlik ediyor. Anlaşma, Allianz Group’un bir parçası olan Allianz Reinsurance ile yapılan bir reasürans anlaşmasını da içeriyor ve bu anlaşmanın iki şirket arasında daha uzun vadeli bir ortaklığı desteklemesi bekleniyor.

Allianz X Kuzey Amerika CIO’su ve Genel Müdürü Alexander De Kegel, “Coterie, hem cazip hem de zorlu bir segment olan KOBİ sigorta pazarı için olağanüstü bir platforma sahiptir” dedi. “Bu anlaşma, Allianz X’in bu segmente ve bu segmentteki fırsatlara olan sürekli bağlılığını gösterirken, aynı zamanda Coterie’nin büyümesinin bir sonraki aşamasının başlangıcını da işaret ediyor. Bu aşamayı, her birimizin güçlü yanlarını birleştirerek birlikte başaracağız.”

Coterie CEO’su ve kurucusu David McFarland, “Coterie, acentelere ve brokerlere küçük ve mikro ticari hesapları karlı bir şekilde yazma ve hizmet verme imkanı sunuyor. Biz de bu segmentte uzun vadeli sürdürülebilirliği sağlamak için güçlü bir operasyonel kaldıraçla çalışıyoruz” diye ekledi.

Resim Yükle

“AI destekli sigorta ve hizmetlere yatırım yaparak, her gün yeni ve daha büyük fırsatlar keşfediyoruz. Allianz X ile olan ilişkimiz, mikro ticari alanda büyümeye ve ilerlemeye devam etmemize yardımcı olacak.”

Allianz Re‘nin CEO’su Holger Tewes-Kampelmann, “Allianz Re, 2023 yılından bu yana Coterie‘nin reasürans şirketi olmuştur ve olağanüstü büyümesi ve güçlü sigorta performansı bizi her zaman etkilemiştir” dedi. “Onlarla reasürans ilişkilerimizi genişletmekten ve onların iddialı hedeflerini desteklemek için gerekli kapasiteyi sağlamaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

İlgili Haber  AgeSA’nın İkinci Hatıra Ormanı Kocaeli’de Toprakla Buluştu

Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle
Resim Yükle

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Resim Yükle
Resim Yükle
Resim Yükle

Sigorta Güncel  Sigorta Şikayet Güvence Haber Hasar Onarım Insurance News Ajans Sigorta Sigorta Kampanya Sigorta Ajansı Sigorta Sondakika Insurance News