Akbank, finans sektöründe cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık alanındaki öncü çalışmalarıyla, uluslararası düzeyde önemli bir başarıya daha imza attı. Dünya genelinde tanınmış finansal düşünce kuruluşlarından Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) tarafından yayımlanan Gender Balance Index – Cinsiyet Dengesi Endeksi (GBI) raporunda, Türkiye’den listeye giren tek banka oldu ve dünya genelindeki bankalar arasında 8. sırada yer aldı.
OMFIF, küresel ölçekte 335 finans kuruluşunu değerlendirerek, üst düzey yönetimde cinsiyet dengesi kriterlerine göre puanlıyor. Bu endeks, Akbank’ın çeşitlilik ve kapsayıcılığa olan güçlü bağlılığını bir kez daha teyit etti.
Akbank’ın bu uluslararası başarısından duydukları memnuniyeti ifade eden Akbank Hazine Genel Müdür Yardımcısı ve Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Lideri Şebnem Muratoğlu, “Cinsiyet eşitliğini Akbank kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bu anlayışla, hem bankamız genelinde hem de toplumda dönüşüme hizmet eden öncü inisiyatifler geliştiriyoruz. OMFIF listesinde elde ettiğimiz bu küresel başarı, çeşitlilik ve kapsayıcılık odaklı çalışmalarımızın etkinliğinin en güçlü kanıtı, ve bu doğrultuda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.
OMFIF GBI değerlendirme sürecinde, kadınların üst düzey yönetim ve karar alma pozisyonlarında temsili, kurumsal taahhütler, uygulama sonuçları ve şeffaflık gibi kriterler dikkate alınıyor. Bu yılki endeks, finans sektöründeki ilerlemenin yavaşladığını gösteriyor. Rapora göre, kadınların liderlik rollerindeki payı geçen yılın biraz üzerinde %32’ye ulaştı.
Akbank’ın OMFIF raporunda teyit edilen başarısı, bankanın çeşitlilik ve kapsayıcılık alanındaki kararlı yaklaşımının ve bu alandaki küresel öncülüğünün bir yansıması. Bağımsız denetimlerle doğrulanan “eşit işe eşit ücret” politikası, kapsayıcı izin politikaları, esnek çalışma modelleri, yetenek yönetimi desteği ve terfi ve liderlik gelişimi süreçlerine yerleştirilen eşitlik kriterleri gibi uygulamalar, bu dönüşümün yapı taşlarını oluşturuyor.
Kariyerine ara veren kadınların iş hayatına dönüşünü kolaylaştıran girişimler, STEM alanında kadın istihdamını artırmayı amaçlayan programlar, kadın girişimcilere yönelik finansal ve finans dışı destek mekanizmaları ve Akbank Gençlik Akademisi ile genç kadınların desteklenmesi gibi geniş bir yelpazedeki uygulamalar ise bankanın toplumsal dönüşümdeki etkisini güçlendiriyor.
SİGORTA
8 saat önceSİGORTA
6 gün önceSİGORTA
6 gün önceENGLİSH
15 gün önceSİGORTA
15 gün önceSİGORTA
16 gün önceSİGORTA
19 gün önce