İçeriğe geç
30 Eylül 2026, Çarşamba Sigorta sektörünün bağımsız haber sitesi
SON DAKİKA
SİGORTA SEKTÖRÜ Haber • Veri • Analiz
MALİ TABLOLAR
Dünya

AIG, Kaptif Yönetimi ve Danışmanlık Ekibinin Başına Brenda Stewart’ı Getirdi

AIG, Kaptif Yönetimi ve Danışmanlık Ekibinin Başına Brenda Stewart’ı Getirdi
AIG, Kaptif Yönetimi ve Danışmanlık Ekibinin Başına Brenda Stewart’ı Getirdi

Global sigorta devi American International Group (AIG), Brenda Stewart’ın şirketin Kaptif Yönetimi ve Danışmanlık (Captive Management & Advisory) ekibinin yeni lideri olarak atandığını duyurdu.

Stewart, AIG bünyesindeki yeni görevinde; küresel kaptif yönetimi, ayrıştırılmış hücre (segregated cell) yapıları ve danışmanlık gruplarının liderliğini üstlenecek. Sorumluluk alanları arasında müşteri ilişkileri yönetimi, yeni iş geliştirme süreçleri, operasyonel performansın denetimi ve kaptif yönetimi ekibinin sevk ve idaresi yer alıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan AIG Kaptif Çözümleri Başkanı Ryan Gustafson, Stewart’ın 20 yılı aşkın kurum içi tecrübesiyle bu pozisyon için ideal bir isim olduğunu belirterek, ekibin uzmanlık ve inovasyon odaklı geçmişini daha da ileriye taşıyacağını ifade etti.

Sektörde 20 Yılı Aşkın Deneyim

2003 yılından bu yana AIG bünyesinde görev yapan Brenda Stewart, son olarak Vermont merkezli ofiste Kaptif Çözümleri Başkan Yardımcısı olarak çalışıyordu. Kariyeri boyunca tek ana ortaklı (single-parent), grup ve hücre kaptifleri gibi çeşitli sigorta yapılarında yöneticilik yapan Stewart, aynı zamanda Vermont Kaptif Sigortacılar Birliği (VCIA) yönetim kurulunda da aktif rol alıyor.

Stewart bu atamayla, Kasım 2025’te şirketten ayrılan Robert Gagliardi’nin yerini almış oldu.

Sigorta Haber
YAZAR

Sigorta Haber

Finans ve ekonomi alanında uzman. Piyasa analizleri, yatırım stratejileri ve makroekonomik gelişmeler üzerine içerikler üretir.

Yazar profili ve tüm yazıları