7 Haziran 2026 Son Depremler ve Avcılar’daki Yıkım Olayı
7 Haziran 2026 tarihinde Türkiye’nin farklı bölgelerinde çok sayıda küçük ve orta şiddette deprem kaydedildi. Sarsıntılar özellikle Kahramanmaraş, Malatya, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Erzincan, Sakarya, Adıyaman, Adana, Erzurum, Kayseri, Ankara, Antalya, Ağrı, Denizli, Hatay, Kütahya ve Ege ile Akdeniz açıklarında meydana geldi. Listede yer alan depremlerin büyük bölümü düşük magnitüdlü olup gün boyunca farklı saatlerde kayıtlara geçti.

Öne çıkan merkezler arasında Elbistan, Göksun, Nurhak, Doğanşehir, Yeşilyurt, Tercan, Karapürçek, Besni, Feke, Yahyalı, Beypazarı, Korkuteli, Simav, Ayvacık, Erdek, Bigadiç, Kınık ve İskenderun yer aldı. Verilerde tarih, saat, enlem, boylam, derinlik ve büyüklük bilgileri paylaşıldı.

Kandilli’nin deprem haritasına yönlendirme de içerikte yer aldı.
Ayrıca Avcılar’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 3 katlı bir binanın kolonu, bitişikteki yeni binanın üzerine düştü. Olayda yeni binanın dış cephesi zarar gördü, bir dairenin odasına beton parçaları ve molozlar doldu, pencere, kalorifer peteği ve perdeler kullanılamaz hale geldi. Büyük gürültü ve sarsıntı nedeniyle bina sakinleri deprem olduğunu düşünerek panikle dışarı çıktı. Yıkım firması yetkilileri zararın karşılanacağını belirtti.

