SON DAKİKA
--:--:--

YENİLEME-Doğan Holding, Ditaş hisselerini BDY Group’a devretme kararı aldı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
YENİLEME-Doğan Holding, Ditaş hisselerini  BDY Group’a devretme kararı aldı

ff

Foreks – Doğan Holding (IS:DOHOL), dinamik ve sadeleşmiş portföy hedefiyle portföyünü dönüştürmeye devam ediyor. Holding bu kapsamda yıllık 7 milyon 800 bin adetlik üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük orijinal yedek parça üretimi yapan şirketlerinden biri olan halka açık Ditaş Doğan (IS:DITAS) Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş.’deki yüzde 68,24 paylarının tamamını BDY Group İnşaat A.Ş’ye devretme kararı aldı. Doğan Holding’e ait payların satış ve devri Rekabet Kurulu’nun onayı ardından tamamlanacak. 

1972 yılında kurulan ve rotbaşı, rotil, rotkolu, salıncak kolu, çeki kolu, stabilizatör kolu ve V çeki kolu gibi araç alt yapı parçaları üretiminde yıllık 7 milyondan fazla adette üretim gerçekleştiren Ditaş, hem Türkiye’de hem de dünya otomotiv pazarlarına ürün tedariği sağlıyor. Ditaş son olarak otomotiv sanayi için sac parça, sac kalıpları, sıcak ve soğuk dövme parçalar ile boru üretiminde de faaliyetlerini artırdı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, “Doğan Holding olarak odaklı ve sadeleşmiş bir portföy oluşturma hedefimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda sac ayaklarımız olarak gördüğümüz ana sektörlerimizde derinleşmemizi ve büyümemizi sürdürürken farklı yatırım anlayışı ve odağını bu alana yapan yatırımcılarla büyüyeceğine inandığımız alanlardan çekiliyoruz. Bu kapsamda 1990 yılından itibaren Grubumuzda bulunan Ditaş’a Türkiye’nin önemli yatırım gruplarından olan BDY Group’un ilgisi sonrası Ditaş’taki hisselerimizin tamamını devretmek üzere anlaşmaya vardık” dedi. 

Ditaş’ın ülke ekonomisi için önemli bir yerinin olduğunu belirten Göğüş yeni yatırımcısıyla şirketin büyümesini sürdüreceğinin altını çizerek “Ditaş, 50 yılı aşkın uzun ve başarılı hikayesi olan bu topraklardan doğmuş kuvvetli bir marka. Türkiye’de ticari araç imalatçılarının rot talebinin yüzde 80’ini, binek araçlarının da yüzde 15’ini karşılıyor. Entegre üretim tesisi ve Ar-Ge’deki güçlü çalışmaları sayesinde değişen müşteri ve pazar beklentilerine hızlı cevap verebiliyor. Saha şartlarını simüle eden gelişmiş test merkezi, modern ve yeni makine parkı, esnek üretim prosesleriyle yerli ve yabancı sanayiciler için önemli bir çözüm ortağı konumunda. Bu haliyle hem Niğde hem de Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan Ditaş’ın BDY Group’un odaklı yatırım anlayışıyla sektöründeki yerini daha da kuvvetlendireceğine inanıyoruz. Bu anlaşmanın otomotiv sektörüne ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Reklam 27Reklam 794ffReklam 243

Yorum Yap

Benzer Haberler
Manavgat Gündoğdu İçme Suyu Altyapısı Güçlendiriliyor
Manavgat Gündoğdu İçme Suyu Altyapısı Güçlendiriliyor
Üsküdar Üniversitesi Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında ilk ve tek Perfüzyon Doktora Programını hayata geçirdi
Üsküdar Üniversitesi Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında ilk ve tek Perfüzyon Doktora Programını hayata geçirdi
Cengiz Baltepe hayatını kaybetti
Cengiz Baltepe hayatını kaybetti
Fransa, köleleri “taşınabilir mal” sayan eski sömürge yasalarını kaldırma yolunda
Fransa, köleleri “taşınabilir mal” sayan eski sömürge yasalarını kaldırma yolunda
Armağan Oğuz: Hakan farklı bir karakter
Armağan Oğuz: Hakan farklı bir karakter
Manisa’da Özgür Özel’e destek mitingi
Manisa’da Özgür Özel’e destek mitingi
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2026 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.