İçeriğe geç
26 Eylül 2026, Cumartesi Sigorta sektörünün bağımsız haber sitesi
SON DAKİKA
SİGORTA SEKTÖRÜ Haber • Veri • Analiz
MALİ TABLOLAR
Ekonomi

Vakıf Katılım 10. Yılında Güçlü Büyümesini Sürdürüyor

Vakıf Katılım, 10. yılında güçlü büyümesini sürdürüyor; yenilikçi finans çözümleriyle sektörde güven ve istikrarını pekiştiriyor.

Vakıf Katılım 10. Yılında Güçlü Büyümesini Sürdürüyor
Vakıf Katılım 10. Yılında Güçlü Büyümesini Sürdürüyor

Vakıf Katılım 10. Yılında Finansal Gücünü Artırdı

Katılım finans sektörüne 2016 yılında adım atan Vakıf Katılım, 10. yılında Türkiye ekonomisine ve katılım finans sektörüne katkı sağlamaya devam ediyor. Kurum, 2025 itibarıyla aktif büyüklüğünü 784,2 milyar TL’ye yükselterek güçlü bilanço yapısını sürdürdü.

Finansal Performansta İstikrarlı Büyüme

Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, “10. yılımızı geride bırakırken istikrarlı büyümemizi sürdürdük. 2025 itibarıyla 549,3 milyar TL fon kullandırdık, 564,6 milyar TL fon topladık.” dedi.

KOBİ’lere 193,2 Milyar TL Finansman

Akben, reel ekonomiyi desteklemeyi öncelikli hedeflerinden biri olarak gördüklerini belirterek, “KOBİ’lere toplam 193,2 milyar TL nakdi finansman sağladık. Ayrıca 275 tertip kira sertifikası ihracıyla 128 milyar TL kaynak temin ettik.” ifadelerini kullandı.

Teknoloji ve Sermaye Piyasalarında Yeni Adımlar

Vakıf Katılım’ın 2025 yılında teknoloji ve sermaye piyasası alanında önemli adımlar attığını vurgulayan Akben, “Vakıf Katılım Portföy Yönetim Şirketi’ni kurduk. Ayrıca KFT Bilişim Sistemleri ile finansal teknoloji alanında yenilikçi çözümler sunmaya başladık.” dedi.

Sürdürülebilirlikte Güçlü Performans

Akben, sürdürülebilirliği kurum stratejisinin parçası olarak değerlendirdiklerini belirterek, “2016’dan bu yana 289 projeye 532,4 milyon dolar finansman sağladık. Genel Müdürlük binamız ve şubelerimizin elektrik ihtiyacını yenilenebilir enerjiden karşılıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kültürel Miras Çalışmaları

Vakıf Katılım’ın kültürel kalkınmaya da destek verdiğini belirten Akben, “Vakıf Eserleri Envanter Projesi’ni Hatay’dan başlattık, ardından Konya, Bursa ve Kütahya illerini dahil ettik. 2026’da İzmir ve Kahramanmaraş’ta devam edeceğiz.” dedi.

Yeni Dönemde Daha Büyük Hedefler

Akben, kurumun önümüzdeki dönemde sürdürülebilir büyüme stratejisini kararlılıkla sürdüreceğini belirterek, “Kaynak çeşitliliğimizi artırarak dijitalleşmeye ve yenilikçi finansal çözümlere odaklanacağız. İkinci 10 yılımıza daha büyük hedeflerle giriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ömer Tezer
YAZAR

Ömer Tezer

Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri yakından takip eden, finansal verileri okuma ve analiz etme konusunda uzmanlaşmış bir gazeteci olarak, okurlara en doğru ve güncel bilgiyi ulaştırmayı amaçlıyorum. Ekonomi alanındaki haberleri sade, anlaşılır ve güvenilir bir dille aktararak karmaşık finans süreçlerini herkes için anlaşılır hâle getirmeyi görev edindim.Kariyerim boyunca piyasa hareketleri, küresel ekonomik trendler, şirket haberleri, yatırım analizleri ve sektörel raporlar üzerine yoğunlaştım. Ekonomi haberciliğinde doğruluk, hız ve tarafsızlık ilkeleriyle çalışıyor; her içeriğin okura değer katmasını önceliyorum.Veriye dayalı habercilik yaklaşımım sayesinde, hem Türkiye’deki ekonomik gündemi hem de uluslararası piyasaları sürekli izleyerek gelişmeleri bütüncül bir bakış açısıyla yorumluyorum. Ekonomi kategorisinin editörü olarak, okuyucularımıza güvenilir ve nitelikli içerikler sunmayı sürdürüyorum.

Yazar profili ve tüm yazıları