SON DAKİKA
--:--:--

UEZ 2026’nın ikinci günü: Yeni yatırım modelleri, stratejiler ve fırsatlar konuşuldu

UEZ 2026’nın ikinci gününde yeni yatırım modelleri, stratejiler ve geleceğin fırsatları uzmanlar tarafından ele alındı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
UEZ 2026’nın ikinci günü: Yeni yatırım modelleri, stratejiler ve fırsatlar konuşuldu
ffReklam 532

UEZ 2026’da ikinci günün gündemi yeni yatırım stratejileri oldu

2012 yılından bu yana Capital, Ekonomist ve Start Up dergileri tarafından düzenlenen Uluslararası Ekonomi Zirvesi (UEZ 2026), bu yıl 15’inci kez Türkiye ve dünyanın önde gelen siyasetçilerini, iş dünyası liderlerini ve akademisyenlerini ağırladı. “Büyük Dönüşüm: Dayanıklı ve Sürdürülebilir Bir Küresel Sisteme Geçişin Pusulası” temasıyla gerçekleştirilen zirvenin ikinci günü yoğun katılımla devam etti.

Ana sponsorluğunu Tera Finans Grubu’nun üstlendiği zirvenin ikinci günündeki dördüncü panel “Yeni Yatırım Modelleri, Stratejiler ve Fırsatlar” başlığıyla yapıldı. Bacacı Holding sponsorluğunda gerçekleşen panelin moderatörlüğünü EY-Parthenon Türkiye Başkanı Özge Gürsoy Büyükavşar yürüttü.

Bacacı Holding’den Cem Cansu: “Değer üretimi ciddi yatırım gerektiriyor”

Bacacı Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cem Cansu, konuşmasında şirket yapılarının hibrit bir model üzerine kurulu olduğunu belirterek, aktif değer yaratan bir grup olduklarını söyledi. Cansu, potansiyel ile performans arasındaki farkı minimize etmeye odaklandıklarını ifade etti.

Değer yaratmanın ciddi yatırım gerektirdiğine dikkat çeken Cansu, “Biz 10 bin kişilik bir aileyiz. Müşterimiz, tedarikçimiz ve paydaşlarımızla birlikte hareket ediyoruz.” dedi. Çoklu değer üretimine dayalı bir yatırım anlayışına sahip olduklarını belirten Cansu, sürdürülebilirliğin bu yaklaşımın merkezinde yer aldığını kaydetti.

Yapay zekâ yatırımları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Cansu, teknolojinin tek başına anlam ifade etmediğini vurguladı. Şirket olarak veriye büyük yatırım yaptıklarını belirten Cansu, “2026 için 500 milyon TL tutarında yatırım hedefi belirledik.” dedi.

Alper Karagöz: “Demografik değişim yatırımlarda belirleyici”

Diffusion Capital Partners Ortağı Alper Karagöz, derin teknolojiye odaklandıklarını ifade ederek, yatırım yaparken pazar potansiyeli ve ekip gücünü önemsediklerini belirtti. Karagöz, “Yüksek teknolojinin dönüştürücü etkisi var, laboratuvardan ürüne geçiş artık çok daha hızlı.” dedi.

Demografik değişimin yatırımlar üzerinde önemli etkisi olduğunu söyleyen Karagöz, yaşlanan nüfusun yeni hizmet alanları yarattığını vurguladı. Türkiye’nin oyun ve finansal teknolojiler alanında güçlü olduğunu, dijital dönüşüm kapasitesinin yüksek seviyede bulunduğunu belirtti.

Mert Altınkılınç: “2050’ye kadar gıda arzının yüzde 70 artırılması gerekecek”

Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı & Besler CEO’su Mert Altınkılınç, gıda sektöründe sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekti. Altınkılınç, “2050’de dünya nüfusu 10 milyara ulaşacak. Bu, gıda arzının yüzde 70 artırılmasını gerektirecek.” ifadelerini kullandı.

Gıda israfına karşı yürüttükleri çalışmalardan söz eden Altınkılınç, “Yaş meyve sebzede atık oranı yüzde 50’lere kadar çıkıyor. Biz bunu dondurulmuş gıdada yüzde 7’ye kadar indirdik.” dedi. Ayrıca kadın çiftçilere yönelik projeler yürüttüklerini de dile getirdi.

Lisa Kaestner: “Finansta dayanıklılık ve sürdürülebilirlik önceliğimiz”

Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Türkiye, Kazakistan ve Özbekistan Direktörü Lisa Kaestner, belirsizliklerin arttığı bir dönemde finansal dayanıklılığın önemine değindi. Kaestner, son 10 yılda Türkiye’ye 25 milyar doların üzerinde kaynak aktardıklarını belirtti.

Türkiye’de istihdam yaratacak alanlarda destekler sunduklarını söyleyen Kaestner, “İklim değişikliğiyle mücadele için finansman sağlıyoruz. Ayrıca dijitalleşmeye öncelik veren KOBİ’lere desteklerimiz devam ediyor.” dedi.

Reklam 92Reklam 93

Yorum Yap

Benzer Haberler
UEZ 2026’nın ikinci günü: Yeni yatırım modelleri, stratejiler ve fırsatlar konuşuldu
UEZ 2026’nın ikinci günü: Yeni yatırım modelleri, stratejiler ve fırsatlar konuşuldu
Ford Otosan, Ağır Ticari Araçlarda Yeşil Dönüşüm İçin Yeni Yatırımlara Başlıyor
Ford Otosan, Ağır Ticari Araçlarda Yeşil Dönüşüm İçin Yeni Yatırımlara Başlıyor
Aras Kargo, Aras Rotalama Platformu ile CIO Ödülleri’nde Maliyet Tasarrufu Kategorisinde Ödül Kazandı
Aras Kargo, Aras Rotalama Platformu ile CIO Ödülleri’nde Maliyet Tasarrufu Kategorisinde Ödül Kazandı
Emlak Katılım, Halka Arz İçin SPK Onay Sürecini Başlattı
Emlak Katılım, Halka Arz İçin SPK Onay Sürecini Başlattı
Alternatif Bank Müşteri Deneyimi Günü’nde İnsan, Teknoloji ve Kapsayıcılık Odakta
Alternatif Bank Müşteri Deneyimi Günü’nde İnsan, Teknoloji ve Kapsayıcılık Odakta
Innovance, Türk mühendisliğiyle finans teknolojilerinde küresel başarı hedefliyor
Innovance, Türk mühendisliğiyle finans teknolojilerinde küresel başarı hedefliyor
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır. Sitemizde yer alan Ekonomi ve Finans kategorilerindeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır; herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Sağlık ve Bilgi kategorisinde bulunan içerikler genel olarak yapay zekâ tarafından üretilmiş olup yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşıyorsanız, burada yer alan bilgileri esas almak yerine en kısa sürede uzman bir doktora başvurmanız önerilir.