SON DAKİKA
--:--:--

Türkiye ile Rusya, gaz tedarik sözleşmelerini uzatma konusunda görüşüyorlar

Türkiye ile Rusya, gaz tedarik sözleşmelerini uzatma konusunda görüşüyorlar

Sigorta Haber
Yayınlandı: Güncellendi:
1 dk okuma 118 kelime
Paylaş f X in WA
Sigorta Haber’i Google News’te takip edinYeni haberleri ve sektör gündemini daha hızlı takip edin.
Takip Et

Foreks – Rusya ve Türkiye, BOTAŞ ve Gazprom Export şirketleri arasındaki doğal gazı karşılıklı olarak faydalı şartlarda tedarik etme ve ihraç etme konusunda sözleşmeleri uzatma konusunda görüşüyorlar.

Interfax tarafından görülen Rus-Türk hükümetler arası komisyon toplantısının tutanaklarına göre, taraflar ayrıca gaz depolamada iş birliğinin önemini ve şirketlerin gaz tedarikleri için kesintisiz çözümler sağlamak için karşılıklı olarak kabul edilebilir bir çözüm bulma çabalarını da belirtti.

Rusya ve Türkiye ayrıca her iki ülkenin topraklarındaki gaz boru hatlarının güvenliğini sağlamaya devam etmenin önemini vurguluyor.

BOTAŞ ile Mavi Akım boru hattı üzerinden yıllık 16 milyar metreküp ve TürkAkım üzerinden yıllık 5,75 milyar metreküp doğalgaz tedarikine ilişkin sözleşmeler 2025’te sona eriyor.

Birkaç özel ithalat anlaşması da 2025 sonu ve 2026 başında sonuçlanacak.

Etiketler

Yorum Yap

En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigorta Haber, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2026 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.