SON DAKİKA
--:--:--

Türk Yapı Sektörü ABD’deki Prestijli Fuarda Tanıtıldı

Türk yapı sektörü, ABD’deki prestijli fuarda yenilikçi projeler ve kaliteli üretimiyle dikkatleri üzerine çekti.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türk Yapı Sektörü ABD’deki Prestijli Fuarda Tanıtıldı
ffReklam 437

Türk Yapı Sektörü ABD’de Tanıtıldı

ABD yapı sektörünün önde gelen fuarlarından birinde, 36 m²’lik alanda İKMİB, İDDMİB, İMİB ve AKMİB iş birliğiyle info stand kurularak Türk yapı malzemeleri “Turkish Construction Materials” markası altında tanıtıldı. Etkinlik, Türk yapı sektörünün uluslararası alandaki görünürlüğünü artırmayı hedefledi.

70 bini aşkın ziyaretçinin katıldığı fuarda, 20’den fazla ülkeden bin 700’ün üzerinde firma yer aldı. T.C. Miami Ticaret Ataşesi Ömer İnce, Türkiye’den bireysel katılım sağlayan 22 firmayı ziyaret ederek başarılar diledi.

ABD’ye Yapı Kimyasalları İhracatı Artıyor

Yapı sektörüne girdi sağlayan kimya alt sektörlerinde ABD’ye yönelik ihracatta artış yaşandı. Boya, vernik, mürekkep ve müstahzarları ürün grubunda 2025 yılında yüzde 2,47 artışla 1,55 milyar dolar ihracat gerçekleşirken, ABD’ye yapılan satış yüzde 13,54 artarak 48,8 milyon dolara ulaştı. Yapıştırıcılar, tutkallar ve enzimler ürün grubunda ihracat yüzde 15,86 artışla 582,8 milyon dolar olurken, ABD’ye yapılan ihracat yüzde 36,11 artışla 21,9 milyon dolara yükseldi.

Adil Pelister: ABD Pazarı Stratejik Önceliğimiz

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, fuar ve sektör verilerine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“ABD, yapı ve kimya sektörlerimiz için stratejik önceliğe sahip bir pazardır. Özellikle boya, vernik ve yapıştırıcı ürün gruplarındaki çift haneli artışlar, firmalarımızın bu pazarda güç kazandığını gösteriyor. IBS gibi prestijli fuarlarda ‘Turkish Construction Materials’ markası altında yer almak, Türk üreticisinin kalite ve sürdürülebilirlik vizyonunu global ölçekte tanıtmamıza olanak tanıyor. ABD pazarındaki payımızı büyütmek ve kalıcı iş birlikleri oluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Reklam 802Reklam 245

Yorum Yap

Benzer Haberler
Garanti BBVA Mobil’de Yeni Fon Botu Uygulaması Yatırım Sürecini Kolaylaştırıyor
Garanti BBVA Mobil’de Yeni Fon Botu Uygulaması Yatırım Sürecini Kolaylaştırıyor
Saat&Saat Üst Yönetim Kadrosunu Güçlendirdi
Saat&Saat Üst Yönetim Kadrosunu Güçlendirdi
TP Türkiye, ISO 42001 Yapay Zekâ Yönetim Sertifikasını Alan İlk BPO Oldu
TP Türkiye, ISO 42001 Yapay Zekâ Yönetim Sertifikasını Alan İlk BPO Oldu
Sadettin Saran, Kırıkkale’de Atatürk Spor Salonu’nun Açılışını Gerçekleştirdi
Sadettin Saran, Kırıkkale’de Atatürk Spor Salonu’nun Açılışını Gerçekleştirdi
Billy Kim, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Olarak Atandı
Billy Kim, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Olarak Atandı
Pegasus Hava Yolları ve RTB House Almanya’da Dijital Pazarlama Başarısına İmza Attı
Pegasus Hava Yolları ve RTB House Almanya’da Dijital Pazarlama Başarısına İmza Attı
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır. Sitemizde yer alan Ekonomi ve Finans kategorilerindeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır; herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Sağlık ve Bilgi kategorisinde bulunan içerikler genel olarak yapay zekâ tarafından üretilmiş olup yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşıyorsanız, burada yer alan bilgileri esas almak yerine en kısa sürede uzman bir doktora başvurmanız önerilir.