Trump Mobile, T1 akıllı telefonu için ön sipariş veren veya satın alma formu dolduran kişilere ait bazı kişisel bilgilerin internette erişilebilir hale geldiğini açıkladı. Açığa çıkan bilgiler arasında ad-soyad, e-posta adresi, posta adresi, sipariş kimliği ve cep telefonu numaraları yer aldı.
Şirket, kredi kartı bilgileri, banka verileri, sosyal güvenlik numaraları, arama kayıtları ve kısa mesaj içeriklerinin sızdığına dair bir bulgu olmadığını belirtti. Olayın şirketin kendi sistemlerine doğrudan bir saldırı olmadığı, bazı operasyonları destekleyen üçüncü taraf bir platform sağlayıcısıyla bağlantılı olduğu ifade edildi.
Veri erişimi sorunu, T1 telefonunun çıkış sürecindeki diğer tartışmalarla birlikte gündeme geldi. Cihaz ilk olarak ABD’de üretildi vurgusuyla tanıtıldı, daha sonra bu ifade Amerikan değerleri düşünülerek tasarlandı şeklinde değiştirildi.
Telefonun tasarımında da eleştiriler yer aldı. Altın renkli kasanın arkasındaki ABD bayrağında 13 yerine 11 şerit bulunduğu belirtildi. Ayrıca cihazın görünümünün başka bazı modellere benzediği yönünde değerlendirmeler yapıldı.
T1’in teslimat takvimi de netlik kazanmadı. İlk olarak Ağustos 2025 için belirtilen çıkış tarihi daha sonra Ekim ayına ertelendi, ardından teslimat süreci yeniden belirsiz hale geldi. Yaklaşık 500 dolarlık fiyatla satışa sunulan cihaz, veri güvenliği, üretim söylemi, tasarım ayrıntıları ve teslimat süreci nedeniyle tartışma konusu oldu.




Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.
Yorum Yap