Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
ResimLink - Resim Yükle

Ticaret Bakanlığı, ilan fiyatlarıyla ilgili olarak ev sahiplerini uyardı

Ticaret Bakanlığı, ilan fiyatlarıyla ilgili olarak ev sahiplerini uyardı

Bu haberin fotoğrafı yok

Foreks – Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, ev sahiplerini uyararak, taşınmaz sahiplerince ilan fiyatlarında yapılan fiyat artışlarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Gürcan X hesabından yaptığı açıklamada, emlak sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının tesis edilmesine ve vatandaşların mağduriyetinin önlenmesine yönelik faaliyetlerin aralıksız devam ettiğini belirtti.

Gürcan şunları söyledi:

“Bu kapsamda, Bakanlığımızca Mayıs ayı sonunda yapılan Yönetmelik değişikliğiyle, internet ortamında verilen taşınmaz ilanlarında; genel ekonomik verilerle uyumlu olmayan ve haklı bir gerekçeye dayanmayan fiyat artışları yasaklanmış, bu tür artışlar için taşınmaz sahiplerine de idari para cezası uygulanabilmesinin önü açılmıştır.

Elektronik ortamda verilen taşınmaz ilanları üzerinde yapılan ihbar, inceleme ve analizler neticesinde; Yönetmelik değişikliğinin yapıldığı tarihten sonra 21 taşınmaz sahibinin ilan fiyatında, genel ekonomik verilerle uyumlu olmayan şekilde fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş, bu kapsamda ilgili emlak sahiplerinin her biri hakkında 200 bin TL olmak üzere toplam 4,2 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Emlak sektöründe şeffaf ve dengeli bir piyasa yapısının oluşturulmasına ve vatandaşlarımızın menfaatlerinin korunmasına yönelik gerekli tüm tedbirler, gecikmeksizin alınmaya devam edilecektir.”

İlgili Haber  Citi, NAND toparlanması ve kurumsal SSD hamlesine dayanarak Sandisk’i Al tavsiyesiyle takibe aldı; hisse yükseldi