TARSİM, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) öncülüğünde Çin’in Pekin kentinde düzenlenen Tarımda Finansal Dayanıklılık Uygulama Topluluğu (FRA CoP) 3. Küresel Forumu’na katılarak Türkiye’nin tarım sigortacılığı alanındaki deneyimlerini uluslararası paydaşlarla paylaştı.
9-11 Haziran tarihlerinde Pekin’de gerçekleştirilen forum, UNDP Sigorta ve Risk Finansmanı Birimi (IRFF), Çin Tarım Üniversitesi (CAU) ve Dünya Tarım-Gıda İnovasyon Konferansı (WAFI) iş birliğiyle düzenlendi.
Yaklaşık 30 ülkeden bakanlık temsilcileri, merkez bankaları, sigorta kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve uluslararası kuruluşların katıldığı etkinlikte, tarım sektöründe finansal dayanıklılığı artırmaya yönelik politika ve uygulamalar ele alındı.
Türkiye’yi temsilen foruma, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü ile UNDP Türkiye Ofisi Kırsal Kalkınma Projeleri Koordinatörü Güray Balaban katıldı.
Forumda, tarım sigortalarının iklim riskleri karşısındaki rolü, yenilikçi finansman modelleri ve sürdürülebilir tarımsal kalkınmayı destekleyen uygulamalar öne çıktı. TARSİM heyeti, Türkiye’nin bu alandaki tecrübelerini ve iyi uygulama örneklerini uluslararası katılımcılarla paylaştı.
Görüşmeler kapsamında, tarımda risk yönetimi ve finansal koruma mekanizmalarının güçlendirilmesine yönelik uluslararası iş birliği fırsatları da değerlendirildi. TARSİM’in katılımı, Türkiye’nin tarım sigortaları alanındaki birikiminin uluslararası platformlarda görünürlüğünü artırdı.




Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.
Yorum Yap