İstanbul-İzmir Otoyolunda Korkunç Kaza
12 Haziran 2022 tarihinde İstanbul-İzmir otoyolu üzerinde meydana gelen kazada, 26 yaşındaki Baran Çinkılıç yardım etmek isterken hayatını kaybetti. Arızalanan bir araca destek olmak için emniyet şeridine aracını park eden genç adam, hızla gelen lüks otomobilin çarpması sonucu olay yerinde can verdi.
Sigorta Şirketinden Şok Eden Dava
Kaza sonrası lüks otomobil perte çıktı ve sigorta şirketi araç sahibine 16 milyon TL tazminat ödemesi yaptı. Ancak şirket, bu meblağın yarısını geri almak amacıyla kazada ölen Baran Çinkılıç’ın annesi Güler Ergül‘e tazminat davası açtı.
Kusur Raporu Tartışması
Kaza raporunda, çarpan sürücünün hız ve kontrol ihlali nedeniyle asli kusurlu olduğu belirtilse de, Baran Çinkılıç’ın da uyarı levhası yerleştirmediği gerekçesiyle tali kusurlu olduğu not edildi. Ölüme neden olan sürücüye yalnızca 54 bin TL para cezası verildi.
Anne Adalet Arayışında
Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Güler Ergül, şimdi sigorta şirketiyle yeni başlayacak tazminat davasını bekliyor. Adaletin yerini bulması için hukuk mücadelesini sürdürdüğünü belirtiyor.
NTV





