Sadettin Saran hakkında gündem oluşturan soruşturma detayları ve yaşam öyküsüyle dikkat çeken bir inceleme.


Sayfa İçerikleri
ToggleCNN Türk muhabiri Merve Tokaz, iş insanı ve Fenerbahçe Kulüp Başkanı Sadettin Saran’ın evinde yapılan arama hakkında önemli detaylar paylaştı. Uyuşturucu soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan Saran’ın şu anda yurt dışında olduğu ve avukatları aracılığıyla Türkiye’ye dönmesi yönünde çağrıldığı belirtildi.

Elde edilen bilgilere göre Sadettin Saran yarın Türkiye’ye dönecek ve ifadesini vermek üzere adliyeye gidecek.
Saran’ın avukatı ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alper Alpoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; Saran’ın Olimpia Milano – Fenerbahçe Beko karşılaşması ve transfer görüşmeleri için yurt dışında olduğunu belirtti. Alpoğlu, müvekkilinin adli süreci öğrendikten sonra ilk uçuşla Türkiye’ye döneceğini ve gerekli bilgilendirmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Sadettin Saran, 30 Ağustos 1964 tarihinde ABD’nin Denver, Colorado şehrinde doğmuştur. Türk babası Özbek Saran ve Amerikalı annesi Geraldine Saran’ın en büyük oğludur. Lise eğitimini Türkiye’de tamamladıktan sonra Kentucky Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği okudu.
Üniversite yıllarında yüzme takımının kaptanlığını yaparak iki defa “En Değerli Sporcu” seçildi. 1984-1985 yılları arasında Türk Milli Yüzme Takımı kaptanlığı yaptı ve Türkiye rekorları kırdı. İngilizce, İspanyolca ve orta düzey Almanca bilen Saran, çok kültürlü bir geçmişe sahiptir.

İş dünyasında da önemli bir isim olan Saran, Saran Holding aracılığıyla medya, turizm, yayıncılık ve spor alanlarında büyük yatırımlar gerçekleştirmiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü’ne olan bağlılığıyla tanınan Saran, 2025 başkanlık seçimlerinde yeniden adaylığını gündeme getirmiştir.
1990 yılında Saran Holding’i kuran Sadettin Saran, bugün itibarıyla 33 şirketi ve 2000’den fazla çalışanı ile Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından biridir. Holding; medya, spor yayıncılığı, havacılık, turizm ve internet platformları gibi çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir.
Saran Medya, Türkiye’de spor yayıncılığının büyük bölümünü elinde bulundurarak La Liga, Serie A, Premier Lig ve UEFA organizasyonları gibi önemli liglerin yayın haklarını yönetmektedir. Ayrıca Split ve Prag’da turizm yatırımları bulunmaktadır.





Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.
Yorum Yap