İçeriğe geç
7 Eylül 2026, Pazartesi Sigorta sektörünün bağımsız haber sitesi
SON DAKİKA
Finans

Nvidia Bilançosu Öncesi ABD Borsalarında Yükseliş

Nvidia bilançosu öncesinde ABD borsalarında yükseliş görülüyor. Yatırımcılar teknoloji hisselerine odaklanıyor.

Nvidia Bilançosu Öncesi ABD Borsalarında Yükseliş
Nvidia Bilançosu Öncesi ABD Borsalarında Yükseliş

ABD Borsaları Pozitif Seyir İzledi

S&P 500 endeksi yüzde 0,81 artışla 6.946,13 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 1,26 yükselişle 23.152,08 puana ulaştı. Yatırımcıların gözü, dünyanın en değerli şirketi Nvidia‘nın açıklayacağı bilançoya çevrildi.

Analistler, teknoloji devlerinin yapay zeka yatırımlarının getirisinin piyasalardaki dalgalanmaları artırabileceğine dikkat çekti. Nvidia’nın bilanço açıklamasının ardından hisse ve sektör bazlı oynaklığın yükselmesi bekleniyor.

Trump’tan Ekonomi ve Tarifeler Hakkında Açıklamalar

ABD Başkanı Donald Trump, “Birliğin Durumu” konuşmasında ülke ekonomisinin tarihinin en güçlü dönemini yaşadığını belirtti. Trump, Dow Jones endeksinin beklenenden önce 50 bin puanı aşması ve S&P 500 endeksinin 7 bin puana ulaşmasının temel nedenlerinden birinin uygulanan tarifeler olduğunu söyledi.

Yüksek Mahkeme’nin tarifelerle ilgili kararını “talihsiz” olarak nitelendiren Trump, bu adımların alternatif yasal düzenlemelerle yürürlükte kalacağını ifade etti. Trump, “Zamanla, yabancı ülkeler tarafından ödenen gümrük vergilerinin, gelir vergisi sisteminin yerini büyük ölçüde alacağına ve vatandaşların üzerindeki yükü hafifleteceğine inanıyorum.” dedi.

Yapay Zeka Şirketleri Enerji Bağımsızlığı Taahhüdü Verdi

Trump, teknoloji şirketlerinden yapay zeka veri merkezleri için kendi enerjilerini üretmeleri yönünde taahhüt aldıklarını açıkladı. “Bu sayede enerji fiyatları artmayacak,” dedi. ABD basınına göre Amazon, Google, Meta, Microsoft, xAI, Oracle ve OpenAI gibi şirketlerin temsilcileri gelecek hafta Beyaz Saray’da bu konuda taahhüt imzalayacak.

Konut Kredisi Faizleri Geriledi

ABD’de 30 yıl vadeli konut kredisi için ortalama faiz oranı geçen hafta yüzde 6,09’a düşerek Eylül 2022’den bu yana en düşük seviyeye indi. Başvurular ise yüzde 0,4 artış kaydetti.

Sigorta Haber
YAZAR

Sigorta Haber

Finans ve ekonomi alanında uzman. Piyasa analizleri, yatırım stratejileri ve makroekonomik gelişmeler üzerine içerikler üretir.

Yazar profili ve tüm yazıları