Raporda, şirketin son iki yıldaki operasyonel performansı ile finansal görünümündeki iyileşmenin beklentileri desteklediği belirtildi. Martı’nın sürücü ve yolcu ağını büyütmesi ve yeni şehirlere yayılması, büyümeyi destekleyen unsurlar arasında gösterildi.
Türkiye’de paylaşımlı yolculuk pazarının büyüme potansiyeline dikkat çekilirken, Martı’nın 4 milyondan fazla tekil kullanıcıya ve 500 binden fazla kayıtlı sürücüye ulaşarak lider konumunu güçlendirdiği aktarıldı.
2026 ve 2027 beklentileri
2026 yılı için yaklaşık 70 milyon dolar net gelir ve 1 milyon dolar düzeltilmiş FAVÖK hedefi doğrultusunda ilerleme öngörüldü. 2027 yılında gelirin 104,1 milyon dolara, düzeltilmiş FAVÖK’ün ise 21,3 milyon dolara yükselmesinin beklendiği ifade edildi. Bu görünümün, yolcu ve sürücü sayısı ile toplam yolculuk sayısındaki artışla destekleneceği belirtildi.
Hisse geri alım programı
Devam eden 2,5 milyon dolarlık hisse geri alım programı kapsamında bugüne kadar 274 bin adet hissenin ortalama 2,25 dolar fiyattan geri alındığı bildirildi. Programın, şirketin uzun vadeli yatırım hikâyesi ve hisse görünümü açısından önemli unsurlar arasında yer aldığı ifade edildi.
Analist sayısı
AGP’nin Martı’yı AL tavsiyesiyle araştırma kapsamına almasıyla birlikte şirketi düzenli takip eden analist sayısı altıya yükseldi. Böylece Martı’nın, uluslararası yatırım kuruluşlarının düzenli takip ettiği Türk teknoloji şirketleri arasındaki konumu güçlendi.



Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.
Yorum Yap