Google, 2026 Kış Olimpiyatları için özel bir Doodle hazırladı. Oyunların yeri, tarihi ve branşları hakkında tüm detaylar burada!

Sayfa İçerikleri
ToggleGoogle, 2026 Kış Olimpiyat Oyunları için özel bir doodle yayınladı. Özel günlerde ana sayfasını farklı temalarla süsleyen arama motoru, bu defa oyunlara dikkat çekmek amacıyla curling sporu yapan bir animasyon hazırladı. Bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan olimpiyatlarda 93 ülkeden 3 bin 500’den fazla sporcu, 16 olimpik ve 6 paralimpik dalda toplam 195 madalya için yarışacak.

4 Şubat’ta başlayacak olan karşılaşmaların açılışı, 1956 Kış Oyunları’na da ev sahipliği yapan tarihi Cortina Olimpiyat Stadı’nda düzenlenecek karışık çiftler curling müsabakasıyla yapılacak. Resmî açılış töreni ise 6 Şubat’ta Milano’daki San Siro Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. 22 Şubat’ta erkekler buz hokeyi finali ve kadınlar curling finaliyle turnuva sonra erecek.

Oyunların başlangıcı 4 Şubat’ta Cortina Olimpiyat Stadı’ndaki curling maçlarıyla verilecek. 25. Kış Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni 6 Şubat’ta Milano’da yapılacak, kapanış ise 22 Şubat’ta gerçekleşecek. İtalya’da düzenlenecek organizasyonda sporcular alp disiplini, artistik buz pateni, biatlon, buz hokeyi, curling, dağ kayağı, kayakla atlama, kayaklı koşu, kısa kulvar sürat pateni, kızak, kuzey kombine, serbest stil kayak, skeleton, snowboard, sürat pateni ve yarış kızağı dahil olmak üzere toplam 16 branşta mücadele edecek.

Milano-Cortina 2026 oyunlarında sporcuların %47’sini kadınlar oluşturacak. Ayrıca skeleton karma takım ve çift kadınlar kızak gibi yeni yarışmalar da ilk kez olimpiyat programında yer alacak.

Milano şehri, artistik buz pateni, sürat pateni, kısa mesafe sürat pateni ve buz hokeyi yarışlarına ev sahipliği yapacak. Cortina d’Ampezzo’da kadınlar alp disiplini, curling, yarış kızağı, skeleton ve kızak branşları düzenlenecek. Trentino’daki Val di Fiemme Vadisi’nde kayaklı koşu, kayakla atlama ve kuzey kombine müsabakaları yapılacak.
Anterselva’da biatlon yarışmaları gerçekleştirilecek. Bormio’da Stelvio Pisti, erkekler alp disiplini ve ilk kez olimpiyatlara dahil edilen dağ kayağı müsabakalarına sahne olacak. Serbest stil kayak ile snowboard yarışları ise Livigno’da yapılacak.

Türkiye, bu oyunlarda buz pateninden 2, kayak sporlarından 6 ve para kayakta 1 olmak üzere toplamda 9 sporcu ile yer alacak. Kısa kulvar sürat pateni kategorisinde milli sporcular Furkan Akar ve Denis Örs ilk kez iki kişilik kota ile mücadele edecek. Kayaklı koşuda kadınlarda İrem Dursun, erkeklerde Abdullah Yılmaz yarışacak.
Alp disiplininde kadınlarda Ada Hasırcı, erkeklerde Thomas Kaan Önol Lang madalya arayacak. Kayakla atlamada Türkiye ilk kez iki sporcu ile katılacak olup, bu dalda Fatih Arda İpcioğlu ve Muhammed Ali Bedir bayrağımızı temsil edecek. Para kayak alp disiplininde ise milli sporcu Harun Mut yarışacak.




Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.
Yorum Yap