İnci Akü ve ecording iş birliğiyle yürütülen #HerAküBirTohum projesinin ikinci fazında, ekosisteme 100 bin tohum daha kazandırılması hedefleniyor. İlk fazda Muğla’da 100 bin tohum toprakla buluşturulurken, yeni aşamayla toplam etkinin 200 bin tohuma ulaşması planlanıyor.
Projede kullanılan ecoDrone teknolojisiyle ulaşılması güç bölgelerde hızlı ve ölçülebilir ekim yapılıyor. İkinci fazda, Kızılçamın yanı sıra bölgeye uygunluğu değerlendirilen Defne türü de ekim çalışmalarına dahil edilerek biyolojik çeşitliliğin desteklenmesi amaçlanıyor.
Proje, 11. İstanbul Karbon Zirvesi’nde 2026 Düşük Karbon Kahramanı Ödülüne layık görüldü. Ayrıca tüketiciler, satış sonrası iletilen SMS üzerinden tohum takip sistemiyle tohumların doğadaki gelişimini e-postalar aracılığıyla izleyebiliyor.
İnci Akü, bu projeyle sürdürülebilirlik yaklaşımını somut adımlarla güçlendirmeyi ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında iklim eylemi, karasal yaşamın korunması, sorumlu üretim ve tüketim, eşitsizliklerin azaltılması ve ortaklıklar alanlarına katkı sunmayı hedefliyor.




Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.
Yorum Yap