SON DAKİKA
--:--:--

Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda dijital başvuru dönemi KOBİ’lere erişimi artırıyor

Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda dijital başvuru dönemi, KOBİ’lerin sigortaya daha hızlı ve kolay erişmesini sağlayarak güveni artırıyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda dijital başvuru dönemi KOBİ’lere erişimi artırıyor
ffReklam 606

Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda dijital başvuru dönemi

Ekonomik dalgalanmalar ve nakit akışı baskısının KOBİ’ler üzerindeki etkisinin arttığı dönemde, Özel Riskler Yönetim Merkezi koordinasyonunda uygulanan Devlet Destekli Alacak Sigortası (DDAS) sistemi öne çıkıyor. Ticari alacakları devlet güvencesi altına alan sistem, KOBİ’ler için önemli bir güvence mekanizması sunuyor. DDAS sistemine dahil sigorta şirketlerinden Prive Sigorta ise bu yapıyı dijital altyapı ile daha erişilebilir hale getirdi.

Şirket tarafından oluşturulan dijital yapı sayesinde başvuru süreçleri elektronik ortama taşındı. Türkiye’nin 81 ilindeki KOBİ’ler, dijital KOBİ ve dijital acente ağı üzerinden DDAS sistemine erişebiliyor.

KOBİ’ler başvurularını tek panel üzerinden yapabiliyor

Yeni sistemle birlikte KOBİ’ler, DDAS başvurularını elektronik ortamda doğrudan kendileri doldurabiliyor. Başvurular, tek bir platform üzerinden sigorta acentelerine ve eş zamanlı olarak Prive Sigorta aracılığıyla Özel Riskler Yönetim Merkezi’ne iletiliyor. Bu yapı, başvuru sürecinin daha sade ve hızlı ilerlemesini sağlıyor.

Dijital dönüşümün, yalnızca başvuru süreçlerini kolaylaştırmakla kalmayıp DDAS’ın daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasına da katkı sunduğu belirtildi.

E-fatura teminat ve likidite aracı olarak kullanılabiliyor

Prive Sigorta’nın sunduğu yapı kapsamında, vadeli alacakların yalnızca sigortalanması değil, aynı zamanda finansman aracı olarak değerlendirilmesi de mümkün hale geliyor. Alacağın devri altyapısı sayesinde KOBİ’ler, vadesi gelmemiş alacaklarını DDAS güvencesiyle ödemelerinde kullanabiliyor ve banka limitlerine bağlı kalmadan likidite oluşturabiliyor.

Dijitalleşmenin DDAS sistemine etkisi

Türk Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Ali Sertaç Canal, Devlet Destekli Alacak Sigortası’nın KOBİ’lerin ticari sürdürülebilirliğini destekleyen stratejik bir ürün olduğunu belirtti. Canal, dijital entegrasyonlarla sistemin erişilebilirliğinin ve sahadaki etkinliğinin arttığını, bu sayede KOBİ’lerin sistemi doğrudan kullanma imkanına kavuştuğunu ifade etti.

Canal, DDAS’ın yalnızca işletmeleri korumakla sınırlı olmadığını, ticari güven ortamını güçlendiren ve ekonomik istikrara katkı sağlayan bir işlev üstlendiğini kaydetti. Kayıtlı ekonominin güçlenmesi, ticari ilişkilerde güvenin artması ve finansal risklerin daha yönetilebilir hale gelmesi açısından DDAS’ın önemli bir araç olduğunu vurguladı.

Prive Sigorta Genel Müdürü Ahmet Gökhan Kerem de DDAS’ın sahadaki ihtiyaçlara yanıt veren güçlü bir model olduğunu belirtti. Kerem, sistemin KOBİ’leri yalnızca koruyan değil, aynı zamanda büyümelerini destekleyen ve ticari faaliyetlerini sürdürülebilir kılan bir yapı sunduğunu ifade etti.

Kerem, Özel Riskler Yönetim Merkezi tarafından oluşturulan yapının doğru entegrasyonlarla daha geniş bir etki alanına ulaştığını belirterek, Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin vadeli alacaklarını sigorta güvencesi altına alarak işletme sermayesine dönüştürebildiğini söyledi.

Dijital altyapının sağladığı hız ve erişilebilirliğe dikkat çeken Kerem, kurulan dijital KOBİ ve dijital acente ekosistemi sayesinde başvuru süreçlerinin sadeleştirildiğini ve sistemin yaygınlığının artırıldığını belirtti. Amaçlarının DDAS’ı yalnızca bir sigorta ürünü olmaktan çıkarıp KOBİ’ler için aktif kullanılan bir finansal araç haline getirmek olduğunu kaydetti.

Kerem ayrıca, KOBİ’lerin tahsilat risklerini yönetebildiği ve nakit akışını daha sağlıklı planlayabildiği bir yapının ticari güveni artıracağını, üretimi destekleyeceğini ve ekonomik istikrara katkı sağlayacağını ifade etti.

Reklam 264Reklam 972

Yorum Yap

Benzer Haberler
Türkiye Sigorta Birliği’ne (TSB) Çağrı: “Sektörde Uzlaşı Olmadan Büyüme Mümkün Değil”
Türkiye Sigorta Birliği’ne (TSB) Çağrı: “Sektörde Uzlaşı Olmadan Büyüme Mümkün Değil”
İbrahim Sertel’den SAİK’e Sert Eleştiriler: “Günü Değil, Geleceği Kurtarmak İçin Adayız”
İbrahim Sertel’den SAİK’e Sert Eleştiriler: “Günü Değil, Geleceği Kurtarmak İçin Adayız”
Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda dijital başvuru dönemi KOBİ’lere erişimi artırıyor
Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda dijital başvuru dönemi KOBİ’lere erişimi artırıyor
Banksürans Zirvesi’nin karbon ayak izi dengelendi
Banksürans Zirvesi’nin karbon ayak izi dengelendi
ATSO Seçimlerinde Sigortacılık Komitesine Güçlü Aday: Ömer Şahbaz Mavi Grupla Yola Çıkıyor
ATSO Seçimlerinde Sigortacılık Komitesine Güçlü Aday: Ömer Şahbaz Mavi Grupla Yola Çıkıyor
SAİS Başkanı Yalçın Metin: “Sigorta Acenteleri Evrim Geçirse de Önemini Koruyacak”
SAİS Başkanı Yalçın Metin: “Sigorta Acenteleri Evrim Geçirse de Önemini Koruyacak”
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır. Sitemizde yer alan Ekonomi ve Finans kategorilerindeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır; herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Sağlık ve Bilgi kategorisinde bulunan içerikler genel olarak yapay zekâ tarafından üretilmiş olup yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşıyorsanız, burada yer alan bilgileri esas almak yerine en kısa sürede uzman bir doktora başvurmanız önerilir.