SON DAKİKA
--:--:--

Çimsa’dan İhracata 1,5 Milyar Dolarlık Katkı

Çimsa, 1,5 milyar dolarlık ihracat katkısıyla Türkiye ekonomisine güç katıyor ve küresel pazarlardaki konumunu pekiştiriyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Çimsa’dan İhracata 1,5 Milyar Dolarlık Katkı
ffReklam 979Reklam 352

Türkiye’yi her zaman ana büyüme üssü olarak gördüklerini belirten Umut Zenar, “Çimento tesislerimizle yaklaşık 80 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi.

Son dönemlerde büyüme odaklı stratejisiyle yapı malzemeleri ve çimento alanında uluslararası ölçekte öne çıkan Çimsa, Türkiye’deki büyümesini de istikrarlı biçimde sürdürüyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Sabancı Holding Stratejik Yatırımlar ve Operasyonlar Başkanı ve Çimsa Yönetim Kurulu Başkanı Umut Zenar, Çimsa’nın 1972’de kurulduğunu ve 1975’te Mersin Fabrikası’nda üretime geçtiğini belirterek, “Sabancı dendiğinde güçlü üretim yetkinliği ve sanayi kültürü her zaman akla gelir. Çimsa da bu vizyonun sektöründeki en önemli temsilcilerinden biridir” ifadesini kullandı.

“BEYAZ ÇİMENTODA DÜNYA İKİNCİSİ, CAC ÜRETİMİNDE İSE ÜÇÜNCÜ SIRADAYIZ”

Bugün Mersin, Afyon ve Eskişehir’de faaliyet gösteren tesislerinin, Türkiye’ye rekabet avantajı kazandıran sürdürülebilir üretim teknolojileriyle öne çıktığını vurgulayan Umut Zenar, “Mersin tesisimiz gri çimento, beyaz çimento ve CAC üretimini aynı anda yapabilen dünyadaki tek üretim merkezi. Bu özelliğiyle sektör literatüründe yer aldı. Şu anda üç kıtada konumlanmış fabrikalarımızla beyaz çimentoda ikinci, CAC’ta ise üçüncü büyük küresel üreticiyiz. Türkiye’deki tesislerimiz bu liderlik yolculuğumuzun en önemli destekçilerindendir” dedi.

ABD’DEN AVUSTRALYA’YA, İTALYA’DAN GÜNEY KORE’YE UZANAN 80 ÜLKEYE İHRACAT

Ürün ve pazar çeşitliliğiyle ihracat gücünü sürekli artırdıklarını belirten Umut Zenar, “Amerika’dan Avustralya’ya, İtalya’dan Güney Kore’ye kadar yaklaşık 80 ülkeye ürün gönderiyoruz. Son beş yılda Türkiye’den dünya pazarlarına 1,5 milyar dolara yaklaşan ihracatla ülkemizin katma değerli ihracat hedeflerine katkıda bulunuyoruz” dedi.

CAC ÜRETİMİNDE KAPASİTE ARTIŞI YILIN İLK YARISINDA TAMAMLANACAK

Çimsa için Türkiye’nin daima öncelikli bir konumda bulunduğunu belirten Zenar, “Son beş yılda yalnızca Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz yatırımlar 250 milyon dolara yaklaştı. Bu durum ülkemize olan güvenimizin açık göstergesi. Çimentodan yapı malzemelerine geçişte köprü görevi gören ve sektörümüzde dönüşümün simgesi olan CAC üretiminde Türkiye’de tek üreticiyiz. Mersin’de sürdürdüğümüz ilave CAC yatırımımızı bu yılın ilk yarısında tamamladığımızda, Çin dışındaki pazarlarda tüketimin yaklaşık yüzde 20’sine karşılık verebilecek kapasiteye ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

MERSİN FABRİKASI, ÇİMSA VE TÜRK SANAYİSİNİN YENİLİK MERKEZLERİNDEN BİRİ

Mersin tesisinin hem Çimsa hem de Türk sanayisi açısından bir “akıl üretim merkezi” olduğunu da ekleyen Zenar, “Mersin’deki ve sektörün ilk Ar-Ge merkezi olan Formülhane’de geliştirdiğimiz teknolojilerle şirketimize yeni kabiliyetler kazandırıyoruz. Formülhane’de mühendislerimiz tarafından geliştirilen Flycrete ürünü, ağır yük taşıyan havalimanı pistlerinin yalnızca üç saat içinde onarılıp yeniden uçuşa açılmasını sağlıyor. Ayrıca 3D teknolojisiyle özel reçeteli beyaz betonumuzu buluşturan Rapidome sistemi, geleceğin yapılarını 48 saat içinde tamamlıyor. Geçtiğimiz yıl bünyemize kattığımız Kratos güçlendirme çözümleriyle yapı malzemeleri alanındaki ürün gamımızı ileri teknolojili sentetik fiberlerle genişlettik. Türkiye’de geliştirip ürettiğimiz bu katma değeri yüksek ürünleri, 80’e yakın ülkeye yayılan satış ağımız aracılığıyla küresel pazarlara sunuyoruz” diye konuştu.

Reklam 447Reklam 300

Yorum Yap

Benzer Haberler
Hürmüz Boğazı’ndaki gerilim plastik sanayisinde arz ve maliyet baskısını artırıyor
Hürmüz Boğazı’ndaki gerilim plastik sanayisinde arz ve maliyet baskısını artırıyor
Garanti BBVA BBVA Research’e FocusEconomics’ten Türkiye Genel Görünüm birinciliği ve GSYH ikinciliği
Garanti BBVA BBVA Research’e FocusEconomics’ten Türkiye Genel Görünüm birinciliği ve GSYH ikinciliği
Midas, Atlas, Avrupa borsaları, VİOP, DeFi ve Piyasa Rehberi ürünlerini tanıttı
Midas, Atlas, Avrupa borsaları, VİOP, DeFi ve Piyasa Rehberi ürünlerini tanıttı
Golden Partner International yatırım buluşmasında Yunanistan ve İngiltere pazarlarını tanıttı
Golden Partner International yatırım buluşmasında Yunanistan ve İngiltere pazarlarını tanıttı
Nobel İlaç’ta Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü Görevine İlker Özer Atandı
Nobel İlaç’ta Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü Görevine İlker Özer Atandı
Koç Holding 2026 İlk Çeyrekte 16,6 Milyar Dolar Gelir Elde Etti
Koç Holding 2026 İlk Çeyrekte 16,6 Milyar Dolar Gelir Elde Etti
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır. Sitemizde yer alan Ekonomi ve Finans kategorilerindeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır; herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Sağlık ve Bilgi kategorisinde bulunan içerikler genel olarak yapay zekâ tarafından üretilmiş olup yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşıyorsanız, burada yer alan bilgileri esas almak yerine en kısa sürede uzman bir doktora başvurmanız önerilir.