Borusan Grubu’nda Üst Düzey CFO Ataması
Borusan Grubu’nda Grup CFO, Finansman, Mali İşler ve Ortak Hizmetler Başkanı ile Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Barış Kökoğlu, 23 yıllık görev süresinin ardından 30 Haziran 2026’da emekli olacak. Bu göreve Mehmet Çayırezmez, 1 Temmuz 2026 itibarıyla Grup CFO olarak atanmıştır.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan ve Bilkent Üniversitesi’nde MBA yapan Mehmet Çayırezmez, kariyerine Anadolu Efes’te başlamıştır. Sonrasında PepsiCo, Evyap Holding, Getir ve Huhtamaki Elif Global Esnek Ambalaj’da CFO, Grup CFO ve ülke genel müdürlüğü gibi üst düzey görevlerde bulunmuştur.
2022’den bu yana Beymen Grup’ta Grup CFO olarak görev yapan Çayırezmez, farklı ülkelerde faaliyet gösteren büyük ölçekli organizasyonlarda finans ve yönetim alanlarında liderlik yapmıştır. Birleşme ve satın almalar, finansal portföy yönetimi ve kurumsal dönüşüm konularında deneyim sahibidir.
Barış Kökoğlu ise Borusan Grubu’na yönetim kurulu üyelikleri ve danışman olarak destek vermeyi sürdürecektir.





