SON DAKİKA
--:--:--

Borsa İstanbul’da 5 hisse güne tedbirle başlayacak

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Borsa İstanbul’da 5 hisse güne tedbirle başlayacak

ff

Investing.com – Borsa İstanbul, 27 Haziran 2025 tarihli işlemlerden itibaren geçerli olmak üzere beş hisseye Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında yeni işlem kısıtlamaları getirdiğini duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre,IHLGM, INFO ve SMRVA paylarında 25 Temmuz 2025 seans sonuna kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulanacak.

Bu karar doğrultusunda, söz konusu üç hisse senedinde yatırımcılar, belirlenen tarihler arasında açığa satış ve kaldıraçlı pozisyon alma gibi işlemler yapamayacak. Karar, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) kararı doğrultusunda devreye alınan VBTS kapsamında işlem hacmi ve fiyat hareketliliği bakımından belirli eşikleri aşan paylarda volatilitenin önüne geçilmesi amacıyla alındı.

SMRVA Adil Değerini Gör

GEDIK ve PEKGY paylarında brüt takas uygulaması

Aynı düzenleme kapsamında GEDIK ve PEKGY paylarında ise 27 Haziran 2025 işlem gününden başlayarak 25 Temmuz 2025 seans sonuna kadar brüt takas tedbiri uygulanacağı açıklandı. Brüt takas uygulaması, yatırımcıların gün içi netleştirme olmaksızın alım-satım işlemlerini takas yükümlülüklerine uygun şekilde yerine getirmek zorunda olmaları anlamına geliyor.

Söz konusu paylarda hâlihazırda uygulanan kredili işlem yasağı da, brüt takas uygulaması süresince geçerli olmaya devam edecek.

Reklam 563Reklam 674ffReklam 377

Yorum Yap

Benzer Haberler
Manavgat Gündoğdu İçme Suyu Altyapısı Güçlendiriliyor
Manavgat Gündoğdu İçme Suyu Altyapısı Güçlendiriliyor
Üsküdar Üniversitesi Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında ilk ve tek Perfüzyon Doktora Programını hayata geçirdi
Üsküdar Üniversitesi Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında ilk ve tek Perfüzyon Doktora Programını hayata geçirdi
Cengiz Baltepe hayatını kaybetti
Cengiz Baltepe hayatını kaybetti
Fransa, köleleri “taşınabilir mal” sayan eski sömürge yasalarını kaldırma yolunda
Fransa, köleleri “taşınabilir mal” sayan eski sömürge yasalarını kaldırma yolunda
Armağan Oğuz: Hakan farklı bir karakter
Armağan Oğuz: Hakan farklı bir karakter
Manisa’da Özgür Özel’e destek mitingi
Manisa’da Özgür Özel’e destek mitingi
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2026 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.