Ankara su kesintisi olan yerler açıklandı
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), 3 Şubat tarihinde başkentte su kesintisi uygulanacak mahalleleri paylaştı. Vatandaşlar suların ne zaman geleceğini araştırıyor. İşte ASKİ 3 Şubat Ankara su kesintisi detayları.
ANKARA SU KESİNTİSİ 3 ŞUBAT
Güncel su kesintisi bilgilerine ASKİ’nin internet sitesinden, ilgili ilçelerin başlıkları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. ASKİ’nin yaptığı açıklama şu şekildedir:
Sincan
Sincan ilçesinde arızadan kaynaklı plansız su kesintisi uygulanıyor. Arıza 3 Şubat 2026 saat 11.30’da meydana gelmiş olup, tamir çalışmalarının 3 Şubat 2026 saat 22.00’de bitirilmesi planlanmaktadır. Gökçek Mahallesi 362. Sokak’taki ana boru arızası nedeniyle su kesintisi yaşanmakta, durumdan dolayı özür dilenmektedir. Kesintiden Gökçek Mahallesi ve Törekent Mahallesi’nin tamamı etkilenmektedir.
Kızılcahamam
Kızılcahamam ilçesinde de arızadan dolayı su kesintisi uygulanacaktır. Kesinti 3 Şubat 2026 saat 20.00’de başlayacak, su hizmeti 4 Şubat 2026 saat 06.00’da yeniden sağlanacaktır. 3000’lik Pompa İstasyonu manevra odasındaki kolektörlerde Tesisler Dairesi Başkanlığı tarafından yenileme çalışmaları yapılacağından su kesintisi gerçekleşecektir. Bu durumdan Akçay, Karşıyaka, Kemalpaşa, İsmetpaşa ve Yenice mahalleleri etkilenecektir.
Çankaya
Çankaya ilçesinde de arıza sebebiyle su kesintisi yaşanmaktadır. Kesinti 3 Şubat 2026 saat 15.40’ta başlamış olup, 3 Şubat 2026 saat 18.00’de tamamlanması öngörülmektedir. Gaziosmanpaşa Mahallesi’nin bir kısmında 150’lik içme suyu hattındaki arıza nedeniyle belirtilen saatler arasında su verilemeyecektir. Ekiplerin arızayı hızla gidermek için çalıştığı, vatandaşların anlayışı için teşekkür edildiği bildirilmektedir. Bu kesintiden Gaziosmanpaşa Mahallesi’nin bir bölümü etkilenmektedir.



