Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet Bakanı Akın Gürlek: Bilirkişi Rapor Süresi 110 Günden 29 Güne Düştü

Adalet Bakanı Akın Gürlek, bilirkişi rapor sürelerinin 110 günden 29 güne düştüğünü açıkladı. Adalet süreci hızlanıyor.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, bilirkişi rapor sürelerinin 110 günden 29

Adalet Bakanı Akın Gürlek Bilirkişi Sistemindeki Değişiklikleri Açıkladı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, bilirkişi sisteminde yapılan yeni düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda raporların artık daha sistematik, şeffaf ve denetlenebilir hale getirildiğini belirtti.

Gürlek açıklamasında, “Bilirkişi sisteminde önemli iyileştirmeleri hayata geçirdik: Rapor Teslim Kontrolü ve Aylık Bakılacak İş Sayısı uygulamaları sayesinde, 110 gün olan ortalama rapor süresini 29 güne düşürdük.” ifadelerini kullandı.

Bakan Gürlek, normal dosyalarda aylık dosya sayısını 30, seri dosyalarda ise 60 ile sınırlandırarak bilirkişilerin iş yükünün dengelendiğini ifade etti. Ayrıca, bilirkişi rapor şablonları ve kontrol listeleri ile raporların daha düzenli hale getirildiğini, Bilirkişi Görevlendirme Rehberi ve Performans Ölçme Formu’nun da UYAP sistemine entegre edildiğini kaydetti.

“Yargı sistemimizi güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz.” diyen Gürlek, yapılan bu çalışmalarla yargı süreçlerinin daha etkin yürütülmesinin hedeflendiğini vurguladı.

İlgili Haber  Akın Gürlek duyurdu: Alo Adalet Hattı kurulacak