Yeni kurulan şirketlerden acentelik almayın bakalım ayakta durabiliyorlar mı?

Geçtiğimiz gün sigorta acentesi Güven Güler sosyal medya hesaplarından kısa bir yazı paylaştı. İlgili yazının özeti; eğer sigorta şirketlerinin bize ihtiyacı yoksa ve komisyonlarımızı yükseltmiyorlarsa yeni kurulan şirketlerden acentelik almayalım bakalım kendi kendilerine veya diğer satış kanallarıyla büyüyebiliyor mı?

Bu yaklaşım biraz sert olsa da bana mantıklı geldi. Gerçi ben sadece yeni kurulan şirketler için değil tüm şirketler için aynı şeyi düşüyorum ama neyse... Düşünsenize acenteler 3 gün üretim yapmasalar neler olur neler...

Şunu belirtmek isterim yazının hedefi yeni şirketlerden acentelik almamak üzerine değil, fakat eğer yeni şirketler devamlı acentelerimizin yanındayız söylemiyle ortalarda geziyorlarsa lütfen bunu komisyonlara yansıtsınlar yoksa acentelerin desteğiyle kendi ayakları üstünde durana kadar acente güzellemesi yapıp sonra umursamıyorlar...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erhan Navruz - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Oğuz ÖZTÜRK - Güzel düşünüyorsunuz ama şunu anlamış değilim. Acenteler neden ticaret odasına bağlıyız. Komisyon veriyorlar %22 vergi veriyoruz. Üstüne bide yıllık üretimin komisyonun belli oranı ticaret odası ve aidat ödemesi de ödüyoruz. Hizmet sıfır ticaret odası bu acenteleri brokerlerden bankalardan bayilerden üst tutacak bi hareket yok. Anlamış değilim. #sigortaacentesizolmaz Demekle olmuyor. Banka kredi de zorunlu kılıyor sigortayı. Bayiler de sigorta yaparsanız araba satamam. Türkiye Cumhuriyetinde denetleyen bi kurum yok mu... Türkiye'de, bugün için toplam kayıtlı acente sayısı 15 bin 800 acente var. Mini mum 2 kişi çalışıyor 31 bin 600 istihdam kişi demek. Bilgilendirme bilinçlendirme doğru sigorta yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Ticaret bakanlığı Ekonomi bakanlığı Net çizgi şeklinde düzenleme yapılmalı herkez kafasına branşlarda kafası yapıyor. Trafik komisyonu nedir bir ürün 360 gün hizmet veriyorsun verdigin komisyon makul değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Şubat 12:32


Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler