Trafik ve İlk Yardım Haftası, Türkiye genelinde trafik güvenliği bilincini artırmak ve kazaların önüne geçmek amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanır. 2025 yılında bu önemli hafta, 3-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 3 Mayıs 2025 Cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ile başlayacak etkinlikler, hafta boyunca devam edecektir.
Okullarda, öğrencilere trafik kurallarını öğretmek amacıyla şiirler okunacak, kompozisyon yarışmaları düzenlenecek ve trafik güvenliği panoları hazırlanacaktır. Ayrıca, trafik eğitim parklarında ve alışveriş merkezlerinde çocuklara uygulamalı trafik eğitimi verilecektir.
Şehir merkezlerinde açılacak stantlarda halka bilgilendirici broşürler dağıtılacak ve trafik güvenliği konularında farkındalık yaratılacaktır. Afişler ve spot filmler yardımıyla hız limitleri, emniyet kemeri kullanımı gibi konular vurgulanacaktır. Sürücü kursları ve halk eğitim merkezlerinde ilk yardım eğitimleri düzenlenerek, doğru müdahalenin önemi anlatılacaktır.
“Trafik kurallarına uyalım, sevdiklerimizi üzmeyelim! 3-9 Mayıs Trafik Haftası kutlu olsun.”
“Hız yapma, hayat kurtar! Trafik Haftası’nda kurallara uymaya söz verelim.”
“Emniyet kemerini takmayı unutma! Trafik Haftası’nda güvenliği ön planda tutalım.”
“Trafikte sabır, hayatta kalmanın anahtarıdır. Trafik Haftası farkındalıkla dolsun!”
“3-9 Mayıs 2025 Trafik ve İlk Yardım Haftası’nda, trafik kurallarına uymanın bir zorunluluk değil, sorumluluk olduğunu hatırlayalım. Hız sınırlarına uyalım, emniyet kemerimizi takalım, cep telefonuyla konuşmayalım ve yorgunken direksiyon başına geçmeyelim. Unutmayalım, trafikteki her kural bir hayat içindir!”
“Trafik kazaları, dikkatsizlik ve ihmalin sonucudur. 2025 Trafik Haftası’nda, hep birlikte bilinçli bir toplum oluşturmak için seferber olalım. İlk yardım bilgisiyle hayat kurtaralım, trafik kurallarına uyarak kazaları önleyelim. Güvenli yollar, mutlu yarınlar için!”
“Hızlı gitmek seni hedefe ulaştırmaz, güvenli gitmek sevdiklerine kavuşturur.”
“Trafik kuralları, hayatın kurallarıdır; uymak hepimizin görevidir.”
“İlk yardım bilgisi, bir hayat kurtarır; öğrenmekten çekinme!”
SİGORTA
18 saat önceSİGORTA
18 saat önceSİGORTA
18 saat önceSİGORTA
18 saat önceSİGORTA
2 gün önceSİGORTA
6 gün önceSİGORTA
11 gün önce