RS Servis Alüminyum Jant Onarımında Tek Onaylı Yetkili!

RS Servis, sürücülerin sahip olduğu araçlar ile ilgili önemli uyarıda bulundu...

RS Servis, sürücülerin sahip olduğu araçlar ile ilgili önemli uyarıda bulundu. Göz hizasından aşağıda olduğu için çoğunlukla göz ardı edilen alüminyum jantlar, en az lastikler kadar hayati önem taşıyor. Yıllar içerisinde kötü yol şartları ya da dikkatsiz kullanım sonucu hasar gören jantlar, zaman içerisinde yürüyen aksam elemanlarının çok çabuk yıpranmasına ve araç sahiplerinin yüksek maliyetle karşılaşmasına sebep oluyor. Hasar sonrası yanlış onarım ve kaynak işleminin sürüş güvenliğini tehdit ettiğini belirten RS Servis CEO'su Ünal Ünaldı "İşinin ehli olmayan ustalar tarafından kötü onarılan jantlar sebebiyle hiç ummadığınız kazalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. RS Servis olarak yüzde yüz kendi imalatımız olan jant düzeltme ve CNC yüzey işleme makineleri ile alüminyum jantları ilk günkü haline getiriyoruz. Alüminyum kaynak uygulamasında 2013 yılında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik ve ISO-EN-9606-2 belgesine ODTÜ’de yapılan testler neticesinde hak kazandık. O yıllarda bu belgenin varlığından dahi haberdar olmayan onarımcılar mevcuttu. Şimdiye kadar 7 yılda yaklaşık 100.000 adet jantın onarımını gerçekleştirdik" dedi.

Otomobillerin en hayati parçalarından birisi olan jantlarla ilgili olarak RS Servis uyarıda bulundu. Bazı kazaların farkında olmadan kötü onarılmış ya da replika jantlar sebebiyle ortaya çıktığını belirten RS Servis, yıllar içerisinde kötü yol şartları ya da dikkatsiz kullanım sonucu hasar gören jantların, yürüyen aksam elemanlarının çok çabuk yıpranmasına sebep olduğunu ve araç sahiplerinin yüksek tamir bedelleri ile karşı karşıya kalabileceğini ifade ediyor.

Öte yandan kaza sonrası hasarlı jantların yanlış onarım ve kaynak işlemi sebebiyle sürüş güvenliğinin tehdit altında kalabileceğini söyleyen RS Servis CEO'su Ünal Ünaldı "İşinin ehli olmayan ustalar, yanlış uygulamalar ve yanlış kaynakla kötü bir onarım yapabilir ve hiç ummadığınız bir anda jantların kırılmasıyla kaza yapabilirsiniz. RS Servis olarak yüzde yüz kendi imalatımız olan Jant düzeltme ve CNC yüzey işleme makineleri ile alüminyum jantları ilk günkü haline getiriyoruz. Alüminyum kaynak uygulamasında 30.10.2013 tarihinde Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik ve ISO-EN-9606-2 belgesine ODTÜ’de yapılan testler neticesinde hak kazandık. O yıllarda bu belgenin varlığından dahi haberdar olmayan onarımcılar mevcuttu. Şimdiye kadar 7 yılda yaklaşık 100.000 adet jantın onarımını gerçekleştirdik" dedi. "7 yıl önce Ankara'da pilot uygulama olarak başlattığımız sistem şu anda Alüminyum jant onarımlarında 57, CNC Jantlar Onarımlarında 9 servis merkezimizde devam etmektedir.”

Kaynak: Sigortahaber.com

#

24 Kas 2020 - 20:00 - Sigorta

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 89.722 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler