Fundación MAPFRE Ödülleri Sahiplerini Buldu

Her yıl toplumun gelişmesine katkıda bulunan kişi ve kurumların çalışmalarını onurlandırmak amacıyla verilen Fundación MAPFRE Ödülleri bu yılki sahiplerini buldu. Eski futbolcu ve teknik direktör Vicente del Bosque González Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi olurken diş sağlığı konusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarından Turma do Bem, Organization of American Firefighters (OAF), EHAS Vakfı ve Pensilvanya Üniversitesi de ödüle layık görüldü.

1975 yılından bu yana MAPFRE’nin faaliyet gösterdiği bütün ülkelerde toplumsal gelişim, sağlık, kültür, yol güvenliği gibi konularda sosyal sorumluluk projeleri yürüten Fundación MAPFRE Ödülleri kazananları açıklandı. Çalışmalarıyla toplumsal gelişim, araştırma, sağlık, kazaları önleme ve sigortacılık alanlarında toplumun refahını yükseltmeyi amaçlayan kişi ve kuruluşlara verilen ödüllere, bu yıl eski futbolcu ve teknik direktör Vicente del Bosque González, diş sağlığı konusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarından Turma do Bem, Organization of American Firefighters (OAF), EHAS Vakfı ve Pensilvanya Üniversitesi layık görüldü. Ödüller, 14 Haziran Perşembe günü Kraliçe Sofía’nın başkanlığında Madrid’de düzenlenen bir törenle sahiplerine takdim edildi.

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Vicente del Bosque González

Fundación MAPFRE, bu yıl Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü herkesçe takdir edilen kusursuz bir spor kariyerine sahip olan ve İspanya Milli Takımı’na Dünya Kupası’nı kazandıran eski futbolcu ve teknik direktör Vicente del Bosque González'e verdi. İspanyol Milli Takımı’nın eski teknik direktörü, hayatı boyunca engelli çocukların yaşamını kolaylaştırmak üzere çalıştı. Ayrıca González, 2015 yılından bu yana 6-15 yaşları arasındaki binden fazla çocuğun spor faaliyetlerine katıldığı, sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirdiği ve arkadaşlık, uyumluluk ve dostluk gibi temel değerleri öğrendiği kendi adını taşıyan yaz spor kampları düzenliyor.

En İyi Toplumsal Gelişim İnisiyatifi Ödülü: Turma do Bem tarafından başlatılan “O Dentista do Bem” (İyi Diş Hekimi) Projesi

Brezilya’da Dr. Fábio Bibancos tarafından 1990'ların sonunda kurulan sivil toplum kuruluşu Turma do Bem’in (TdB) dünya genelindeki en kapsamlı özel gönüllü projesi olan O Dentista do Bem (İyi Diş Hekimi), bu yıl En İyi Toplumsal Gelişim İnisiyatifi Ödülü’ne layık görüldü. TdB, 14 ülkede 17 binden fazla diş hekiminden oluşan bir ağ aracılığıyla maddi durumu kısıtlı olan ailelerin 11-17 yaşları arasındaki çocuklarına ücretsiz diş tedavisi imkanı sağlıyor.

En İyi Sağlık Teşvik İnisiyatifi Ödülü: EHAS Vakfı'nın öncülük ettiği “Sağlıklı Hamilelik” Projesi

İspanya merkezli EHAS Vakfı, sağlık hizmetlerinin kısıtlı olduğu veya hiç bulunmadığı ülkenin kırsal kesimlerinde anne ve bebek ölümlerini azaltmaya katkıda bulunmak amacıyla Guatemala'da yürüttüğü Sağlıklı Hamilelik projesiyle En İyi Sağlık Teşvik İnisiyatifi Ödülü’nü aldı. Vakıf, bu projeyle Guatemala'nın Alta Verapaz ve San Marcos bölgelerinde beş yılda 14 binden fazla hamile kadının ihtiyaçlarını karşıladı ve kırsal bölgelerde çalışan 50'den fazla hemşireyi prenatal inceleme kitinin kullanımı konusunda eğitti.

En İyi Kazaları Önleme İnisiyatifi Ödülü: Organization of American Firefighters (Amerikan İtfaiyeciler Organizasyonu)

Fundación MAPFRE En İyi Kazaları Önleme İnisiyatifi Ödülü’nü 2006 yılı itibarıyla Latin Amerika'da yangın önleme konusunun önemine ve yerel itfaiye teşkilatlarının uzmanlaştırılmasına ilişkin farkındalık çalışmaları yürüten dünyanın en büyük uluslararası itfaiye teşkilatı işbirliği kuruluşu Organization of American Firefighters’a (OAF-Amerikan İtfaiyeciler Organizasyonu) takdim etti. Bünyesinde çoğu Latin Amerika ve Karayipler genelindeki ülkelerin yüzde 65'inde gönüllü olarak hizmet veren bir milyondan fazla itfaiyeci bulunan OAF, 12 yılda, 37 ülkede 20 binden fazla itfaiye erini eğitti.

Uluslararası Sigorta Ödülü: ABD Pensilvanya Üniversitesi Wharton Risk Yönetimi ve Karar Süreçleri Merkezi “Politika Kuluçka Merkezi” Projesi

Bu yıl Uluslararası Sigorta Ödülü’ne farklı disiplinlerdeki uzmanların ve araştırmacıların yenilikçi fikirlerini, doğal afetlerden etkilenme riski yüksek olan topluluklar için çözüm üretilmesini sağlayan bir Politika Kuluçka Merkezi geliştiren ABD Pensilvanya Üniversitesi Wharton Risk Yönetimi ve Karar Süreçleri Merkezi layık görüldü. Politika Kuluçka Merkezi, fikirlerin ürün vermesini sağlayan benzersiz bir proje olarak ve başta sigortacılık sektörü olmak üzere toplumun geneli için önemli olan bir ihtiyacı karşılamasıyla öne çıkıyor. Proje mevcut durumda doğal afet sigorta açığının daraltılması, riskin azaltılması ve risk aktarımı arasında bağlantı kurulması, herkes için esneklik sağlanması, sel sigortası reformu ve kıyı erozyonu risk politikası gibi sigortacılıkla ilgili önemli birtakım hususlarda uygulanıyor.

19 Haz 2018 - 12:13 - Sigorta

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 105.935 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler