Değer Kaybı Atamaları ve Raporlaması Hakkında Duyuru

Değer Kaybı Atamaları ve Raporlaması Hakkında Duyuru...

Sayın Meslektaşımız,

Bildiğiniz üzere 20.03.2020 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan"Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarında Değişiklik Yapılmasına Dair Genel Şartlar”ile Trafik Sigortasında değer kaybı tespitlerinin Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nde kurulacak sistem üzerinden sıra esasına göre atanan ilgili branşta ruhsat sahibi sigorta eksperleri tarafından yapılacaktır.

SBM üzerinden sıra usulü ile atama uygulamasına 1 Nisan 2020 tarihinden sonra akdedilen sözleşmeler için başlanılmış olup,SBM sistemi üzerinden atanan değer kaybı dosyalarının görüntülenmesi hususunda hazırlamış olduğumuz kılavuz ekte yer almaktadır.

Değer Kaybı Eksper Atama havuzunun tam ve sağlıklı işlemesi açısından yeni Genel Şartların yayınlandığı tarihten sonraki 2 aylık süre içerisinde SBM eksper atama kuralları ve çalışma usul ve esasları TOBB SEİK tarafından hazırlanarak ilgili kurumlara sunulmuştur. Sistemin oluşturulma süreci halen devam etmekte olup mesleğimiz ve meslektaşlarımızın kazanımlarını daha üst seviyelere çıkarmak, zafiyet oluşturabilecek noktaları ortadan kaldırmak, ileriye dönük diğer kazanımların temellerini atabilmek adına konu derneğimiz tarafından yakından takip edilmektedir.

Bununla birlikte, SBM sistemi üzerinde değer kaybı atama ve rapor yazım modülü ile ilgili TSB, SBM ve TOBB SEİK arasında görüşmeler de eş zamanlı olarak devam etmektedir. Bazı konularda TOBB SEİK tarafından T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığından görüş talep edilmiş olup, SEDDK' nın kuruluş süreci nedeniyle olağan gecikmeler yaşanmaktadır.

İlgili mevzuat uyarınca, tarafınıza iletilen trafik poliçelerindeki (01.04.2020 tarihinden sonra düzenlenmiş olan poliçeler) değer kaybı tespit taleplerinin EKSİST e yönlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca, SBM sistemi üzerinde gelen atamaların kabul edilmesi ve raporun ivedilikle tamamlanarak sürece sahip çıkılması büyük önem arz etmektedir.

İlgili otoriteler tarafından rapor yazım sistemi oluşturuluncaya kadar geçici olarak kullanabileceğiniz TÜSED tarafından hazırlanmış olan örnek değer kaybı rapor formatı tavsiye niteliğinde ekte bilgilerinize sunulmuştur.

SBM sistemi üzerinden gelen ihbarlar levhada kayıtlı mail adreslerine gönderilmekte olup, SBM sistemindeki ve TOBB SEİK tarafından tutulan Levha'daki bilgilerinizi kontrol ederek gerekli güncellemeleri yapmanız büyük önem arz etmektedir. (İhbarların SBM Tarafından sms ile bildirimi konusunda da gerekli görüşmeler yapılmış olup, çalışmalar devam etmektedir.)

Yakın zaman içerisinde konu ile ilgili düzenlemeler tamamlanacak olup, TOBB SEİK tarafından bilahare gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

Raporlama ve hesaplamaya ilişkin bölge ve İl temsilcilerimiz ile Yönetim Kurulu üyelerimizden ve [email protected] adresimizden bilgi talep edebilirsiniz.

Bilgilerinize sunar yeni sistemin mesleğimiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.

Saygılarımızla

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği

Yönetim Kurulu

13 Tem 2020 - 17:46 - Sigorta

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Mehmet - Audatex gibi programları fevkalade faydalı buluyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Temmuz 17:46


Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler