AXA Sigorta İTÜ Çekirdek’te Geleceği Şekillendiren Girişimlere Destek Veriyor

Sigorta sektörüne yenilikçi vizyonu, güçlü teknolojik altyapısı ve küresel bilgi birikimiyle öncülük eden AXA Sigorta, Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent ile iş birliği yaptı.

Sigorta sektörüne yenilikçi vizyonu, güçlü teknolojik altyapısı ve küresel bilgi birikimiyle öncülük eden AXA Sigorta, Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent ile iş birliği yaptı. AXA Sigorta geleceği birlikte şekillendirmek amacıyla gençlere yönelik desteklerine bir yenisini daha ekleyerek dünyada üniversitelere bağlı girişimcilik kuluçka merkezleri arasında ilk beşte yer alan İTÜ Çekirdek’in destekçilerinden oldu. Şirket bu iş birliğiyle girişimcilerin teknoloji geliştirme faaliyetlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Türkiye’nin en köklü sigorta şirketlerinden AXA Sigorta, insanlığın gelişmesi ve ilerlemesi adına insanlar için değerli olanları korumak amacı doğrultusunda gençlere odaklanan öncü faaliyetlerine bir yenisini ekleyerek İTÜ ARI Teknokent’in kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in destekçilerinden oldu. Yenilikçi ürünleriyle sektöre yön veren, yeni teknolojilere yatırımlarını sürdüren, teknoloji altyapısını her geçen gün daha da güçlendiren AXA Sigorta, bu adım ile girişimcilik ekosisteminde değer yaratanlara destek vermeyi hedefliyor. İTÜ ARI Teknokent ile yapılan bu son iş birliği aynı zamanda şirketin “Gençlerle Birlikte Hareket Ediyoruz” adlı gençlerle ve üniversitelerle yürütülen geniş çalışmalarının son halkasını teşkil ediyor.

AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı Firuzan İşcan “AXA Sigorta olarak sigortacılık ve risk yönetimi alanında hizmet verirken; insanlığın gelişmesi ve ilerlemesi adına insanlar için değerli olanları korumak için çalışıyoruz. Bu yüzden günümüzde insanlığın gelişimi anlamında sorumluluk üstlenen ve geleceği şekillendirecek olan topluluğun ta kendisi olan gençlere katkı sağlayabileceğimiz alanları saptayarak harekete geçiyoruz, onların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyoruz. Şu ana kadar eğitim, spor, sanat, teknoloji ve inovasyon gibi farklı alanlarda desteklerimiz oldu. Mesela geçtiğimiz yıllarda İTÜ Rover Takımı’na sponsor olarak, Mars için bir insansız kara aracı tasarlama projelerini destekledik. Ardından Amerika’da elde ettikleri uluslararası başarı bizi çok mutlu etti. Şimdi de İTÜ Çekirdek’e destek veriyor; bilim, teknoloji ve tasarımı bir araya getirerek çözümler üreten birbirinden parlak girişimleri destekliyoruz. Daha iyi bir geleceğin inşası için gençlerle birlikte hareket etmeye, onlara destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş ise “AXA Sigorta’nın da destekçileri arasında yer aldığı, sigorta sektörünün önde gelen şirketleriyle birlikte yürüttüğümüz İTÜ Çekirdek InsurTech Programı, bu alanda Türkiye’nin özgün, teknolojik değeri yüksek ve küresel ölçekte ses getirecek değerli girişimcilere ev sahipliği yapıyor. İTÜ Çekirdek’in önemli dikey programlarından olan InsurTech Programı, sigorta sektörünün dijital dönüşümle ortaya çıkan yeni girişimcileriyle öncü olmaya devam edecektir. Programa kabul edilen girişimcilerin İTÜ Çekirdek ekosisteminde büyüyeceğine ve sektörün öncü aktörleri arasında olacaklarına inanıyorum.” dedi.

26 May 2021 - 19:01 - Sigorta

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler