AXA Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde Yükseldi

AXA, şirketlerin ekonomik, çevresel ve sosyal performansını değerlendiren Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) sigortacılık sektöründeki en sorumlu ikinci şirket seçildi...

Sigortahaber.com / Dünyanın en büyük sigorta şirketi AXA, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde sigorta kategorisinde bir sıra daha yükseldi ve 129 sigorta şirketi arasından 2020 yılının en sorumlu ikinci sigorta şirketi oldu. AXA’nın 2007’den beri katıldığı ve şirketlerin ekonomik, çevresel ve sosyal performansını izleyerek oluşturulan DJSI’da 2020'de şirketin küresel puanı geçen yıla göre 5 puan artarak 88/100’e ulaştı. Sıralamada yer alan "Yönetim ve Ekonomi" kriterinde +8 puan, "Sosyal" kriterinde ise +3 puan ilerleme kaydedildi. Bu kriterler nezdinde AXA, “Bilgi Güvenliği/Siber Güvenlik”, “İnsan Sermayesi Geliştirme”, “Müşteri İlişkileri Yönetimi” boyutlarında sürdürülebilirlik puanını önemli ölçüde yükseltmiş oldu.

AXA Grup CEO'su Thomas Buberl

, “DJSI'de ikinci sırada yer aldığımız için çok memnunum. Bu, kurumsal sorumluluğun grup stratejisinin önemli bir bileşeni olduğunu ve insanlığın gelişmesi adına insanlar için önemli olanı koruma amacımızın gücünü gösteriyor.” diyerek bu sıralamanın AXA’nın sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarının ciddiyetini gösterdiğine işaret etti.

Kurumsal sorumluluk kavramının AXA olarak DNA’larının bir parçası olduğunu ifade eden AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken ise “Bu çerçevede doğrudan ve dolaylı çevresel etkimizi en aza indirgeyecek, farkındalık yaratacak, toplumsal hayata katkı sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. Tüm ürün, hizmetlerimizi, süreç ve projelerimizi Dünya Dostu Sigortacılık yaklaşımımız doğrultusunda şekillendiriyoruz. Yeşil Ofis uygulamalarımızla 2025 yılına kadar karbon emisyonumuzu yüzde 25, atıklarımızı ve su tüketimimizi ise yüzde 15 azaltmayı taahhüt ediyoruz. Dağıtım kanallarımızı da bu çabamıza destek vermeye davet ederek ‘Dünya Dostu Acente’ programıyla onları da iklim değişikliğiyle mücadelede aktif rol almaya çağırıyoruz. Aynı doğrultuda yeşil bina ve LEED sertifikasına sahip işyerlerine fiyat avantajı ve ek destekler sağlayan ‘Dünya Dostu İşyerim’ sigortasını sunuyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz ve kurumsal sorumluluk stratejisi kapsamında çok önem verdiğimiz Dünya için Hareket Et projesi ile hareketli bir yaşam tarzının insan sağlığı açısından yarattığı değerin, iklim krizi açısından dünyanın bağışıklığı için de yaratılabileceğine dikkat çekmek istiyoruz. Dünya için Hareket Et diyerek insanları gezegenimizin kaynaklarını daha az, kendi enerjilerini daha çok kullanmaya çağırıyoruz. Ekolojik sürdürülebilirliğin yanı sıra şirket içinde ve dışında toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik adımlar atıyoruz. %52,2 kadın çalışan oranı ile iş hayatında toplumsal cinsiyetler arası eşit haklar ve fırsat eşitliği gibi vazgeçilmez prensiplerimizi somutlaştırıyoruz. İş dünyasında kadınların sesinin, yalnızca sosyal eşitliğe değil, aynı zamanda ekonomik güce de katkıda bulunduğunun farkında olarak kadın liderliğindeki işletmeleri Kadın Girişimci Sigortası ürünü ve hizmetleriyle destekliyoruz. AXA Sigorta olarak sürdürülebilirlik alanındaki bu tür farklı çalışmalarımızla küresel boyutta kurumsal sosyal sorumluluk alanında benzersiz bir kriter kabul edilen Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki yerine katkı sağladığımız için çok mutluyuz.” dedi.

#

19 Oca 2021 - 20:10 - Sigorta

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 89.722 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler