Ayak Kokusu Nedenleri ve Nasıl Geçer?

Ayak kokusuna neden olan çoraplar, ayakkabılar ve daha birçok etken madde ayakların terlemesine ve bu nedenle koku yaymasına neden olur.

Ayak kokusuna neden olan çoraplar, ayakkabılar ve daha birçok etken madde ayakların terlemesine ve bu nedenle koku yaymasına neden olur. Havasız kalan ve terleyen ayaklar doğal olarak kokar ve rahatsız eder. Ayak kokusu ve terlemesi mantar hastalığının da davetçisidir.

Ayak Kokusuna Kesin Çözüm

Ayak kokusuna neden olan çoraplar, ayakkabılar ve daha birçok etken madde ayakların terlemesine ve bu nedenle koku yaymasına neden olur. Havasız kalan ve terleyen ayaklar doğal olarak kokar ve rahatsız eder. Ayak kokusu ve terlemesi mantar hastalığının da davetçisidir.

İşten eve geldiğinizde yapacağınız bu Ayak bakımı tarifleri ile bütün günün yorgunluğunu giderecek yumuşak sağlıklı ve kokusuz ayaklara sahip olacaksınız. Bitkisel yağlardan zeytinyağı topukları ve çatlakları yumuşatırken biberiyede dolaşımı hızlandırmaktadır.

Ayak Kokusunu Geçiren Ayak Banyosu

Su ( 2 litre ) Adaçayı ( 2 tutam ) Kuru nane ( 1 tutam )

Malzemelerin hepsini bir leğenin içine katın ve ayaklarınızı bu suda yarım saat bekletin. Ayak kokusuna ve terlemeye çok iyi gelecektir.

Ayak Kokusunu Önleyici Bakım

Avokado yağı ( 1 tatlı kaşığı ) Manuka yağı ( 6 damla ) Lavanta yağı ( 10 damla ) Çay ağacı yağı ( 6 damla ) Kekik yağı ( 6 damla )

Ilık su ile hazırladığınız leğenin içerisine bu yağlardan ilave ederek 15 – 20 dakika bekletebilirsiniz.

İpucu: Karbonatı çoraplarınızın ve ayakkabılarınızın içerisine biraz serptiğinizde ayaklarınız terlemez ve koku oluşturmaz.

Yorgunluk Giderici Ayak Banyosu

Himalaya tuzu ( 10 gram ) Karbonat ( 50 gram ) Sitrik asit ( 30 gram ) Krem tartar ( 10 gram ) Lavanta yağı ( 3 – 4 damla )

Hazırladığınız karışımı bir kavanoza koyup ihtiyaç duyduğunuzda ayak banyonuza 2 – 3 çay kaşığı koyup kullanabilirsiniz. Ayaklarınızı dinlendirecek ve bütün günün yorgunluğunu alacak harika bir tariftir.

Ayak Kokusu Nedenleri

Terlemeye yol açan bazı ilaçlar ayak kokusu yapabilmektedir Stres ve kaygılı olduğunuz dönemlerde ayak kokusu oluşabilir Aşırı terleme problemi olan hiperhidrozis Ergenlik ve hamilelik döneminde yaşanan hormonsal değişiklikler Ayak mantarı Çorapsız ayakkabı kullanımı Kapalı ve hava almayan ayakkabı tercih edilmesi
#

06 Haz 2019 - 14:16 - Sağlık

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler