Okullar kapandı, araçla tatile çıkacaklar dikkat

Okulların kapanması ve tatil sezonunun açılamasıyla birlikte tatil bölgelerine akın başladı. Özel araçlarıyla uzun seyahate çıkacak sürücülere hem can güvenliklerini hem de araçlarını koruyacak önerileri TOBFED üyesi Auto King açıkladı.

Auto King’den yapılan yazılı açıklamada sürücülerin uzun yola çıkmadan önce araçlarının bakımını mutlaka yaptırması, periyodik bakım zamanı gelmemişse bile, uzun yola çıkmadan önce başta araç sıvıları olmak üzere, fren sistemi, klima ve lastiklerin gözden geçirilmesi gerektiğinin önemi vurgulandı.

Periyodik bakım işleminin aracın ömrünü uzattığını ve araç içindekilerin can güvenliğini sağladığına dikkat çekilen açıklamada

“Seyahat öncesi çok düşük bir bütçe ve çok kısa bir zamanda yaptırabileceğiniz mini bir bakım hem canınıza hem de aracınıza gelebilecek zararların önüne geçeceği gibi yakıt tasarrufu da sağlar” uyarısı yapıldı.

Klimalara Dikkat

Pandemi döneminde otomobillerin mekanik aksamları kadar iç kısmının da önemli hale geldi. Auto King uzmanları klimalar konusunda ciddi uyarılarda bulunuyor: “Sıcakların iyice artmaya başladığı bu dönemde tatile gidecek olan aileler, araç içinde mutlaka klima kullanacaktır. Klimaların sorunsuz çalışması seyahat konforu açısından önemlidir. Ancak sağlık açısından bir uyarıda bulunmak istiyorum. Pandemi dönemindeyiz. Seyahate çıkılacak araca daha önce virüs taşıyan bir yolcu binmişse aracın gözle görünmesi mümkün olmayan klima kanallarında virüs olabilir. Bunun için en güvenli çözüm, uzun seyahat öncesi ozonla klima dezenfeksiyonudur. Normal şartlarda bile milyarlarca bakteri barındıran otomobil içlerinin hijyeni bu dönemde her şeyden önemli hale gelmiştir.”

Cep Telefonu Kullanmayın

Kaza istatistiklerinde sürücü kaynaklı hataların son dönemde en önemli sebebi olarak direksiyon başında cep telefonu kullanmak olduğuna vurgu yapan Auto King “Direksiyon başındayken tek ilgilenmeniz gereken şey yoldur. Başka bir şeye özellikle cep telefonuna bakmaya başladığınız an hem kendinizi hem de diğer sürücüleri hayati tehlikeye sokuyorsunuz. Konuşmanız, mesaj atmanız ya da sosyal medyaya bakmanız gerekiyorsa en yakın duraklama noktasına kadar sabredin. Unutmayın ki bir saniyelik bir hata hem sizi hem de sevdiklerinizi hayattan koparabilir” uyarısını yaptı.

Seyahate özel araçlarıyla çıkacak olan sürücülere yola çıkmadan önce dikkat etmeleri gereken noktaları işaret eden Auto King’in diğer önerileri şu şekilde:

  • Lastiklerin havası ve diş derinliği kontrolü ve rot balans kontrolü yaptırılmalıdır.

  • Araç fren sistemi uzman kişilerce mutlaka gözden geçirilmelidir.

  • Motor yağı ve diğer sıvıların kontrolü yapılmalıdır.

  • Hava filtresi kontrol edilmeli, yıpranmışsa onarılmalı ya da değiştirilmelidir.

  • Motor aksamındaki kayışlar kontrol edilmelidir.

  • Cam silecekleri ve aydınlatma sistemi gözden geçirilmelidir.

  • Akü kontrolü yapılmalıdır.

  • Trafik sigortası ve kasko son süreleri gözden geçirilmelidir.

#

25 Haz 2021 - 19:27 - Otomobil

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler