İkinci el araç fiyatlarındaki artış kalıcı hale geldi

Pandemi nedeniyle yeni araçların gelişinin 6 ay gecikmesiyle başlayan araç fiyatlarındaki artışa dair konuşan DRC Motors Yönetim Kurulu Başkanı ...

Pandemi nedeniyle yeni araçların gelişinin 6 ay gecikmesiyle başlayan araç fiyatlarındaki artışa dair konuşan DRC Motors Yönetim Kurulu Başkanı İlker Dirice, "Sıfır araç fiyatlarının yükselişi, ikinci el piyasalarında düşük segmentteki araçları satan galerilerin de fiyatları artırmalarına neden oldu. Bu durum ne yazık ki, 2020 yılının başında 50 bin TL'ye satılan 5 yaşında orta segment bir aracın fiyatının 100-120 bin TL’ye ulaşmasına neden oldu” dedi.

“İkinci el piyasalarında fiyatlar düşmeyecek”

Fiyatlardaki düşüş beklentisini de yorumlayan Dirice, "Fiyat yükselişi aslında sadece pandemiye dayalı değil. Halihazırda döviz fiyatlarının yükselmesi, zaten yeni araçların neredeyse iki kat fiyata satılmasına neden oldu. Bunun yanında vergi güncellemeleri ile birlikte, fiyatlar zaten yükselecekti ama Covid-19 bunu hızlandırdı. Eğer dövizde bir düşüş yaşanmazsa araç fiyatları artık bu haliyle kalıcı olacaktır" diye konuştu.

Lüks araç satışları artmaya devam ediyor

Lüks segmentteki talep değişimlerine ilişkin de açıklama yapan Dirice, "Lüks araçlar 2020 yılında çok fazla alındı ve satıldı. Satan kişiler fiyat artışını fırsata çevirerek kurun etkisiyle yüksek rakamlara satış yaptı. Sadece bir ayda yaklaşık iki katı fiyata çıkan araçların satışı yapıldı. Lüks araç piyasasında ciddi bir ticaret hacmi oluşurken, fiyatların düşmeyeceğine inananlar araç almaya devam ediyor" açıklamasını yaptı.

# araç

31 Oca 2021 - 18:00 - Otomobil

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler