Hyundai, yanlış bilgilendirme nedeniyle davalık oldu

Bildiğiniz gibi otomobil üreticileri, araçlarını farklı donanım ve güvenlik paketleriyle satışa çıkarıyor. Ancak bu durum, Güney Koreli marka ...

Hyundai, yanlış bilgilendirme nedeniyle davalık oldu
Hyundai, yanlış bilgilendirme nedeniyle davalık oldu
Haber albümü için resme tıklayın

Bildiğiniz gibi otomobil üreticileri, araçlarını farklı donanım ve güvenlik paketleriyle satışa çıkarıyor.

Ancak bu durum, Güney Koreli marka Hyundai'nin ABD mahkemeleriyle başının derde girmesine neden oldu.

Kaliforniya'da yaşanan bir Hyundai Ioniq kullanıcısı, satın aldığı aracın içerisinde kendisine söz verilen güvenlik donanımlarının bulunmadığını söyleyerek mahkemenin yolunu tuttu.

GÜVENLİK DONANIMI EKSİK

Modelin reklam kampanyalarında kör nokta ve arka çapraz trafik asistanlarına vurgu yapıldığı belirtilirken, bahsi geçen aracın sadece uyarı sistemleri ile geldiği ifade ediliyor.

Kullanıcı aracı satın alırken üstünde bulunan bilgi formunda bu sistemleri net bir şekilde gördüğünü ifade ediyor. Hyundai ise kullanıcıları yeni Ioniq'in sistemleri hakkında doğru şekilde bilgilendirdiğine emin.

Hyundai'ın ABD sitesinde, Ioniq Hybrid modellerinin SE, SEL ve Limited versiyonlarında markanın net bir şekilde kör nokta ve arka çapraz trafik uyarı sistemlerine sahip olduğu belirtilmiş.

Ne hibrit, ne de tamamen elektrikli Ioniq modellerinde bahsi geçen asistanların bulunduğuna dair bir bilgi yok.

Bakalım Kaliforniya mahkemesi, Hyundai hakkındaki suçlamada nasıl bir karar verecek?

Kaynak: Motor1 Türkiye

#

20 Kas 2020 - 21:42 - Otomobil

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler