Audi, lojistik planlamada Artırılmış Gerçeklik kullanıyor

Audi, lojistik süreçlerinde LayAR sistemini kullanmaya başladı. Layout ve Artırılmış Gerçeklik – AR bir birleşimi olan yazılım, Audi’nin bir ...

Audi, lojistik süreçlerinde LayAR sistemini kullanmaya başladı. Layout ve Artırılmış Gerçeklik – AR bir birleşimi olan yazılım, Audi’nin bir üretim alanında kurulması planlanan raflar, bantlar, kutular gibi tüm lojistik yapı ve nesneleri, CAD verilerini kullanarak, üç boyutlu bir hologram olarak görselleştiriyor ve gerçek ortama gerçek boyutta yansıtıyor.

Daha önce lojistik planlamalarında prototip kullanımına giden Audi, Artırılmış Gerçeklik sayesinde, birebir ölçekte bir görsellikle, sorunların erkenden fark edilmesini ve hızlı bir şekilde çözüm geliştirilmesini sağlıyor.

Elde edilen tüm görüntüler, senkronizasyon yoluyla aynı anda birden fazla AR cihazında gösteriliyor ve kullanıcılar burada nesneleri hareket ettirebiliyor, döndürebiliyor veya değiştirebiliyor. Yapılan tüm değişiklikler gerçek zamanlı olarak görülüyor. Görüntünün paylaşımı sayesinde farklı tesislerde hatta ülkelerde olunsa dahi birlikte çalışmak so derece kolay hale geliyor.

Böylece daha verimli ve hızlı bir planlama yapan lojistik ekibi, halen Ingolstadt’taki kaporta atölyesinde bir uygulamayı: araçların teslimatı için yeni bir sürücüsüz taşıma sistemini geliştiriyorlar.

LayAR yazılımının, önümüzdeki tarihlerde ana fabrikada elektrikli otomobillerin üretiminde de kullanılması planlanıyor.

Hibya Haber Ajansı

15 Ara 2020 - 15:08 - Otomobil

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler