Özledik..
DOLAR 38,4919 -0.03%
EURO 44,0382 -0.04%
ALTIN 4.093,21-0,28
BITCOIN 3642595-0.02587%
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle
Myanmar’da Büyük Deprem Felaketi: Binlerce Ölü ve Yaralı

Myanmar’da Büyük Deprem Felaketi: Binlerce Ölü ve Yaralı

ABONE OL
Nisan 1, 2025 14:11
Myanmar’da Büyük Deprem Felaketi: Binlerce Ölü ve Yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Myanmar’da Depremler ve Sonuçları

Çin Küresel Televizyon Ağı (CGTN) tarafından yayınlanan habere göre, Myanmar’da yaşanan depremler büyük bir yıkıma neden oldu. Ülkenin askeri yönetim lideri General Min Aung Hlaing, 28 Mart’ta meydana gelen sarsıntılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing, depremler nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 719 kişiye ulaştığını ve bu rakamın 3 bini aşabileceğini belirtti. Yaralı sayısının ise 4 bin 521‘e yükseldiği açıklanırken, 441 kişinin hala kayıp olduğu bildirildi.

Ulusal Yas İlanı ve Bölgesel Etkiler

Myanmar, yaşanan bu büyük felaket nedeniyle bir haftalık ulusal yas ilan etti. Depremler, ülkenin orta kesimlerindeki Sagaing bölgesi yakınlarında 7,7 ve 6,4 büyüklüğünde gerçekleşti. Sarsıntılar yalnızca Myanmar’da değil, aynı zamanda komşu ülkeler Tayland ve Çin‘de de şiddetli bir şekilde hissedildi.

  • Depremler, Myanmar’ın altyapısında büyük yıkıma yol açtı.
  • Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.
  • Yıkılan binalar ve yolların yeniden inşası için uluslararası yardımlar bekleniyor.

Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ve uluslararası destek çağrısında bulunduklarını belirtiyor.

İlgili Haber  23 Nisan kargolar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da kargo dağıtımı yapılacak mı?

Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle

En az 10 karakter gerekli
Resim Yükle
Resim Yükle
Resim Yükle