MS Amlin’in analizine göre ABD’de planlanan 670 milyar dolarlık veri merkezi projelerinin %51’i, şiddetli konvektif fırtına riski yüksek eyaletlerde bulunuyor. İncelenen 670’ten fazla projenin 320’si kasırga, büyük dolu ve şiddetli rüzgar riski taşıyor.
Yüksek SCS riskli eyaletlerdeki mevcut veri merkezlerinin değeri yaklaşık 20 milyar dolar iken, bu bölgelerdeki gelecekteki yapay zeka altyapısının değeri bunun yaklaşık 40 katına ulaşabilir.
Toplamda yaklaşık 800 milyar dolarlık yatırımı temsil eden planlı veri merkezlerinin %56’sı kasırga, şiddetli konvektif fırtına, deprem veya kış fırtınası riski yüksek eyaletlerde yer alıyor.
Veri merkezlerinin %27’si kış fırtınası riski yüksek eyaletlerde ve 440 milyar dolarlık yatırımı temsil ediyor. %21’i kasırga riski yüksek eyaletlerde 340 milyar dolarlık yatırım değerine sahip. Deprem riski yüksek eyaletlerdeki projeler ise %3 payla yaklaşık 12 milyar dolara ulaşıyor.
MS Amlin, yeni hiper ölçekli tesislerin arazi ve enerji kaynakları nedeniyle güney bölgelere kaydığını, bunun da doğal afet riski yüksek eyaletlerde yatırımı artırdığını belirtiyor. Şirket, sigorta sektörünün bu büyümeyle birlikte birikimli riski daha gelişmiş yöntemlerle takip etmesi gerektiğini vurguluyor.




Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.
Yorum Yap