Sürdürülebilir İş Ödülleri’nden Korteks’e ‘Enerji Yönetimi’ dalında ödül

İnovatif ve fonksiyonel iplikleriyle sektöründe öncü olan Korteks, Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 vizyonu çerçevesinde gerçekleştirdiği ...

İnovatif ve fonksiyonel iplikleriyle sektöründe öncü olan Korteks, Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 vizyonu çerçevesinde gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmaları doğrultusunda hayata geçen ‘İklimlendirme Sistemlerinde Verimlilik ve Dijital Dönüşüm Çalışmaları’ projesiyle, Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde “Enerji Yönetimi” kategorisinde ödül aldı. Korteks daha önce de aynı yarışmada Endüstride Suyun Verimli Kullanılması” projesi kapsamında “Su Yönetimi” kategorisinde ödüle layık görülmüştü.

Sürdürülebilirlik Akademisi’nin düzenlemiş olduğu ve İş Dünyasının Oscarları olarak bilinen ‘Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde sahip oldukları ödülden memnuniyet duyduklarını ifade eden Korteks Genel Müdürü Barış Mert, “Zorlu Holding’in tüm grup şirketlerimizde yaygınlaştırdığı Akıllı Hayat 2030 vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiğimiz ‘İklimlendirme Sistemlerinde Verimlilik ve Dijital Dönüşüm Çalışmaları’ projemizle ödül almış olmak, sürdürülebilir bir yaşam yolunda bizim için en güzel hediyelerden biri. Aldığımız bu ödül, bir iş yapış biçimi haline getirdiğimiz sürdürülebilirliği; ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerimizi yönettiğimiz uygulama ve projelerimizle şekillendirme yolunda bize güç ve cesaret verecek” dedi.

Kısıtlı kaynaklara sürdürülebilir destek

Akıllı Hayat 2030 vizyonu ile Korteks’in iklimlendirme sistemlerinin otomasyon ve yazılım sistemlerinin geliştirilerek 16 adet Tekstüre-Büküm klima santralinin verimliliğini artırdıklarını belirten Barış Mert sözlerini şöyle sürdürdü: “Projemiz ile yılda 5.478.000 kWh elektrik, 15.700 m3 su ve 7.600 kg kimyasal madde tasarrufu yapmayı başardık. Ayrıca atık su sarfiyatımızı yılda 2.300 m3 azaltarak dünyamızın kısıtlı kaynaklarını korumak adına önemli bir adım atmış olduk. Daha sürdürülebilir bir yaşam için katkımızı, Endüstri 4.0 başta olmak üzere farklı alanlarda hayata geçireceğimiz projelerle önümüzdeki dönemde de büyütmeye devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

26 Kas 2020 - 23:30 - Kültür ve Sanat

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler