Seferihisar Gezi Rehberi

1884 yılında ilçe olan Seferihisar İzmir'in kıyı bölgesinde bulunur. Türkiye'nin önemli turistik yerlerinden biri olmakla birlikte turunçgil tarımı da bölgenin en önemli geçim kaynaklarından biridir.

Bölgede yüzyıllardır yaşayan medeniyetlerin izlerini görmek mümkün çünkü bu ilçede yerleşim yaklaşık 3000 yıl önce İyonyalılarla başlamıştır.

Seferihisar Gezilecek Yerler

Seferihisar'da yerleşimin eski medeniyetlere dayandığını söylemiştik. O halde ilk görmeniz gereken yer de Teos Antik Kenti diyebiliriz. Milattan önce binli yıllarda Boiotia kralı Athamas tarafından kurulmuştur. Birçok dönemde de en önemli ticaret merkezlerinden biri kabul edilen bu antik kent, görülmeye değer bir tarihî güzellik. Hem de Seferihisar'a yalnızca 5 kilometre uzaklıkta. Etrafında yüzlerce yıllık zeytin ağaçları bulunmaktadır. Yine Teos Antik Kenti'nin içinde de; Akropol, Dionysos Tapınağı, Agora Tapınağı, Güney Limanı görmeden gitmemeniz gereken yerlerden sadece birkaçı.

Sığacık Kalesi, limanın hemen yanında bulunan tarihi bir kaledir. Adını Sığacık Mahallesi'nden almıştır ve bu mahalle Sığacık Limanı'nın hemen kuzeydoğusunda yer alır. Bu kalenin Selçuklular döneminde inşa edildiği söylenmektedir. Farklı işlevler için aktif olarak kullanılan bu kalenin restorasyonuna halâ devam edilmekte ve turistler için konaklama imkanı sunması da düşünülmektedir.

Osmanlı'dan günümüze ulaşan bir camii vardır ki o da Seferihisar Ulu Camii'dir. Restore edilip onarılmıştır fakat o zamanlardan günümüze kadar halk için her zaman ibadete açık bir mekandır. Bunun yanında Seferihisar Pazarı, yine halkın ihtiyaçlarını gördüğü ve turistlerin de oldukça dikkatini çeken bir pazardır. Her pazar günü Sığacık Kalesi içinde kurulan bu pazarda dilediğiniz kadar Ege otuyla karşılaşabilir ve satın alabilirsiniz.

Seferihisar'da mola vermek isteyenlerin uğrak plajlarından bili olan Akkum Plajı, İzmir'in en güzel plajlarından biridir. Yemyeşil doğası ve berrak mı berrak deniziyle görenleri kendisine hayran bırakır. Plaj içerisinde ücretli olan kısımların yanında ücretsiz alanlar da bulmanız muhtemel. Şemsiye, duş, şezlong gibi hizmetleri de bulunan plaja giriş ücreti ise yalnızca 10 Türk lirasıdır.

Seferihisar Nerede?

Türkiye'nin İzmir ilinin ilçesi olan Seferihisar'ın doğusunda Menderes ilçeleri, batısında Ege Denizi bulunmaktadır. Kuzeyinde Urfa, kuzeydoğusunda Güzelbahçe ve Karabağlar ilçeleri vardır. İl merkezine uzaklığı 45 kilometredir. İlçe merkezi de denizden 5 kilometre içeride bulunmaktadır. İlçede bir havalimanı yok, en yakın havalimanı İzmir kent merkezindedir. Seferihisar'a arabayla gidecekler için; İstanbul'dan 600, Ankara'dan 640, Bursa'dan da 378 kilometredir.

Seferihisar Ne Zaman Gidilmeli?

Bölgenin ikliminin belirleyici denizdir. Denize yakınlık sebebiyle sıcaklığın, kış aylarında pek düştüğü söylenemez. İlçede yüksek yaz sıcaklıkları yaşanırken, kışlar da ılık geçer. Yılın dört ayında sıcaklıklar 20 derecenin üstündedir. Ama şunu söylemekte fayda var: Eğer ki Seferihisar'a ziyaretinizi eylül, ekim ve kasım aylarında düşünürseniz Seferihisar Mandalina Festivali'ni kaçırmamanız gerektiğini bilmelisiniz.

Seferihisar Nerede Kalınır?

Sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için en güzel otellerden biri Maya Bistro Hotel Bich. Kulube tarzındaki odaları ve özel plajıyla en çok tercih edilen yerlerden biri. Bununla birlikte fiyatıyla yüz güldüren ve kaliteli konaklama imkanıyla Tahsin Ar Tesisleri sizlere hizmet sunuyor.

Seferihisar Gece Hayatı

Seferihisar gece hayatı deyince akla gelen ilk yerler canlı müzik mekanlarıdır. Yalı Cafe, Pilaka, Mavisu Cafe Bar ve Bar Apellikon gibi eğlence mekanları ailenizle ve dostlarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz ender mekanlardan biridir.

17 Tem 2020 - 18:15 - Kültür ve Sanat

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler