SON DAKİKA
--:--:--

Howden, reasürans sektöründe ikincil ticaret için yeni çerçeve önerdi

Howden, reasürans sektöründe ikincil ticaret için yenilikçi bir çerçeve önerisi sunarak piyasa dinamizmini artırmayı hedefliyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Howden, reasürans sektöründe ikincil ticaret için yeni çerçeve önerdi
ffReklam 332

Howden’dan reasürans sektörüne yönelik yeni rapor

Howden tarafından yayımlanan rapor, reasürans sektöründe yapılandırılmış ikincil ticaretin uygulanmasına yönelik bir çerçeve sunuyor. Çalışmada, bu gelişmenin sigorta şirketlerinin risk dağılımını daha verimli yönetmesini ve sermaye kullanımını iyileştirmesini sağlayacağı belirtiliyor.

Raporda, reasüransın koşullu bir sermaye biçimi olduğuna, kayıpları üstlenerek kâr dalgalanmalarını azalttığına ve yatırımcıların risk maruziyetini düşürdüğüne dikkat çekildi. Ancak borç veya özsermayeden farklı olarak reasüransın, aktif bir ikincil piyasaya sahip olmaması nedeniyle sermayenin önceden taahhüt edilmesini gerektirdiği ve yeniden dengeleme imkânının sınırlı olduğu vurgulandı.

İkincil piyasanın katkısı ve afet tahvilleri örneği

Howden Re raporuna göre, ikincil ticaretin devreye girmesi bu dinamikleri değiştirebilir. Belirsizliğin azalmasıyla reasürans pozisyonlarının ertelenmesi, genişletilmesi veya kapatılabilmesi, ölçülebilir ekonomik değer yaratabilir. Günümüzde reasürans riskleri için likit ikincil piyasa, büyük ölçüde afet tahvilleri üzerinden işlemektedir.

Afet tahvillerinde yatırımcılar, aracı kurumların desteğiyle pozisyon alıp satabilmekte, bu da portföy çeşitliliği ve esnek yönetim imkânı sağlamaktadır.

Likidite, esneklik ve sermaye verimliliği

Howden, reasürans işlemlerinde ikincil piyasanın geliştirilmesinin sektör sözleşmelerine esneklik katacağını, sermaye verimliliğini artıracağını ve daha etkin fiyatlandırmayı destekleyeceğini belirtti. Rapor, likidite artışının fiyatları düşürebileceğini ve reasürörleri çok yıllık teminat modellerine yönlendirebileceğini ifade etti.

Bunun, katılımcıların finansal ihtiyaçlarına uyumlu, daha sağlıklı bir ekosistemin oluşmasına katkıda bulunacağı vurgulandı. Engellerin büyük ölçüde uygulama bazlı olduğu ve aracı kurumların öncülüğünde, risk yönetimi temelli bir stratejiyle aşılabileceği aktarıldı.

Piyasa standardizasyonu ve geleceğe yönelik beklentiler

Rapor, sözleşme dilinde standardizasyonun ve ikincil piyasa uyumlu şartların yaygınlaştırılmasının bu dönüşümü destekleyeceğini belirtiyor. Bu adımların, reasürans piyasasının kendine özgü koşullarına uyum sağlayarak kapsamını genişletmesine yardımcı olacağı ifade edildi.

Yetkililerden açıklamalar

Howden Re Başkan Yardımcısı ve Howden Capital Markets & Advisory Başkanı Rob Bredahl, kredi piyasalarında ikincil ticaretin risk pozisyonlarını dinamik varlıklara dönüştürdüğünü ve aynı fırsatın reasürans sektöründe de görüldüğünü söyledi. Bredahl, bu sistemin piyasadaki katılımcılara döngü boyunca risk yönetme ve sermaye serbest bırakma imkânı sunduğunu belirtti.

Howden Re Stratejik Danışmanlık ve İş Zekası Başkanı David Flandro ise, reasüransın üçüncü bir sermaye türü olarak değerlendirildiğinde likiditenin öneminin arttığını ifade etti. Flandro, ikincil piyasa işlemlerinin sabit sözleşmeleri opsiyon değeri taşıyan esnek araçlara dönüştürdüğünü, bunun da sermaye maliyetini düşürüp bilanço kapasitesinin daha verimli kullanılmasına katkı sağladığını söyledi.

Reklam 731Reklam 341

Yorum Yap

Benzer Haberler
Munich Re, James Sanzone’yi Denizyolu Kargo Bölüm Başkanlığına Terfi Ettirdi
Munich Re, James Sanzone’yi Denizyolu Kargo Bölüm Başkanlığına Terfi Ettirdi
AM Best, Florida Farm Bureau Group’un Görünümünü Olumluya Yükseltti
AM Best, Florida Farm Bureau Group’un Görünümünü Olumluya Yükseltti
Lloyd’s Piyasasında Yapay Zeka Kullanımı Yaygınlaşıyor
Lloyd’s Piyasasında Yapay Zeka Kullanımı Yaygınlaşıyor
HDI Global, Philip Beblo’yu Mülkiyet Sigortacılığı Bölüm Başkanı Olarak Atadı
HDI Global, Philip Beblo’yu Mülkiyet Sigortacılığı Bölüm Başkanı Olarak Atadı
Mapfre Üst Düzey Yönetiminde Görev Değişikliği
Mapfre Üst Düzey Yönetiminde Görev Değişikliği
Sompo Asia Pacific, Daniel Lukas’ı Asya Pasifik Bölgesi Bireysel Sigorta Birimi Başkanı Olarak Atadı
Sompo Asia Pacific, Daniel Lukas’ı Asya Pasifik Bölgesi Bireysel Sigorta Birimi Başkanı Olarak Atadı
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır. Sitemizde yer alan Ekonomi ve Finans kategorilerindeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır; herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Sağlık ve Bilgi kategorisinde bulunan içerikler genel olarak yapay zekâ tarafından üretilmiş olup yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşıyorsanız, burada yer alan bilgileri esas almak yerine en kısa sürede uzman bir doktora başvurmanız önerilir.