Türkiye’de bir ilk: Online Sigorta Müzesi

Geçmişi 200 yıla yaklaşan Türk sigortacılığının da artık bir müzesi var: www.sigortamuzesi.com.tr. Arex Sigorta Genel Müdürü Sertem Demir tarafından gerçekleştirilen projede eski sigorta dokümanları, poliçeler, fire mark’lar, sigorta haritaları, eski sigorta reklam ve objeleri yer alıyor.

Geçmişi 200 yıla yaklaşan Türk sigortacılığının da artık bir müzesi var: www.sigortamuzesi.com.tr. Arex Sigorta Genel Müdürü Sertem Demir tarafından gerçekleştirilen projede eski sigorta dokümanları, poliçeler, fire mark’lar, sigorta haritaları, eski sigorta reklam ve objeleri yer alıyor. Sertem Demir’in 600 parçalık koleksiyonunun yanı sıra Integra’nın fire mark koleksiyonunun da bulunduğu online müze Türkçe ve İngilizce olarak herkese açık. Farklı sigorta şirketleriyle de koleksiyonlarının müzede yer alması için görüşmeler yapılıyor ve sırayla bu koleksiyonların da online müzedeki yerlerini alması planlanıyor. Müzenin instagram hesabı da bulunuyor.

Projenin sahibi Sertem Demir, 20 yıldır sigorta eserlerini biriktirdiğini ve en sonunda bir sanal platform kurmaya karar verdiğini söyleyerek müzeyle ilgili gelişmeleri şöyle anlatıyor: “Bir süredir eserlerin hikayelerini de bulup yazıyorum; çünkü hikayesi olmaksızın antika görsellerinin sergilenmesi dışarıdan amatör gözle bakanları cezbetmiyor. Şimdilik benim koleksiyonumla Integra’nın fire mark koleksiyonu var sitede. Bir yandan da instagram hesabını oluşturuyoruz. Bir büyük şirketin daha antika koleksiyonunun yakında sitede olması için genel müdüründen söz aldım. Yani Sigorta Müzesi zaman içerisinde değişecek, gelişecek. Bütün ziyaretçilerin keyif almasını umuyorum.”

09 Ağu 2023 - 10:39 - Sigorta

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 81.913 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler